Predivan suživot kriminala, korupcije, ljudskog smeća i pete kolone

Afera HGK-HAC zaobilazi Nadana Vidoševića, predsjednika HGK, da bi se preusmjerila na Božidara Kalmetu, što će u konačnici osnažiti i Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka

 

{jathumbnail off}Slične efekte izazivaju lex Perković i lex Ćirilica. Nije problem ako surađuju HDZ i Stožer za Vukovar, nego ako zajednički djeluju SDP i HDZ, koristeći još nezacijeljene rane u hrvatskom korpusu.

Šuška se o velikoj koaliciji SDP-HDZ. Partija i Udba zajedno!

 

Na kraju svih dosadašnjih pobuna branitelja Vukovara, imali smo prazno ispuhavanje kumulirane domoljubne snage. Kao i 1990/91. naši neprijatelji uvaljuju nam svoju agenturu, i nekako uspijevaju razvodniti svaku pozitivnu inicijativu.

RH je karakteristična po ispiranju kriminala i korupcije kroz medije. Afera Fimi-Media i suđenje Ivi Sanaderu dosadili su Bogu, ljudima, optuženima, svjedocima, sudstvu, odvjetnicima, Europi i medijima, pa Titova štafeta ide dalje. Ponuda je velika – novac se uvijek prao kroz sustav oglašavanja i kroz fiktivne projekte. Istovremeno imamo poplavu protuhrvatskog primitivizma na svim nivoima države i društva, kao završno prilagođavanje zemlje uvjetima liberalnog fašizma.

Vlast smišljeno provodi najgoru demografsku politiku, koja poprima razmjere novog prikrivenog genocida – uskoro će 32.000 obitelji ostati bez dječjeg doplatka. Stalno se odgađa pravno i ljudski obvezujući referendum hvale vrijedne građanske inicijative “U ime obitelji”. Slično se događa sa civilizacijski potrebnom građanskom inicijativom “Krug za trg”.

Činjenica je da najljepši zagrebački trg, simbol Zagreba i Hrvatske, već sedam desetljeća nosi ime Josipa Broza, najvećeg ratnog zločinca, čovjeka koji je zapovjedio nevjerojatan genocid nad hrvatskim mladićama. Užasavajući fakti potvrđuju zločinački karakter ovakve RH, koja određuje karakter svake vlasti.

U ovakvoj RH hrvatski branitelji glavni su neprijatelji, i taj je fenomen jedinstven u svijetu.

Lažne ustaše, lažni partizani i lažna gay-populacija

Silni milijuni troše se na različite društvene nametnike, u državnim strukturama, u javnim poduzećima i u društvenim asocijacijama, uključujući lažne partizane i lažne ustaše, čast iznimkama. Sjećam se kao danas kada je Dušan Bilandžić opljačkao jedno hrvatsko selo, oteo žito i blago, pa je malog Stipu Mesića zamolio da pričuva “partizanske” ovce. Tako je Stipan postao čuvar partizanskih ovaca, time i antifašist. Na ovome se prostoru antifašizam shvaća kao lopovluk. Nekako u isto vrijeme, nakon pada Italije, u moje se selo spustio Rafael Boban, kojemu sam poklonio dvije ovce, a on me zamolio da ih pričuvam za još crnja vremena. Tako je moja malenkost postala čuvar ustaških ovaca i ustaškog naslijeđa. Razlika između mene i Bobana na domoljubnoj strani, i Mesića i Bilandžića na neprijateljskoj strani, je neosporna činjenica da sam ja čuvao svoje ovce, a Mesić tuđe. Svejedno, Mesić i danas prima primjerenu naknadu, a meni nije palo na pamet da se prezentiram kao lažni ustaša.

Čini se nevjerojatno, u ovoj zemlji sveprisutnog kriminala i korupcije događa se snažno protuhrvatsko okupljanje, iako sveukupno podzemlje baš u ovakvoj RH ima savršene uvjete. Uz sve rečeno zlo, imamo stalnu neprijateljsku prisutnost nekih nacionalnih i vjerskih manjina/skupina, koje više smeta formalni hrvatski karakter države nego sama korupcija. Ciklički se obnavljaju pokušaji potpunog podređivanja RH nekoj susjednoj naciji i/ili vjeri.

Nitko se više ne usudi govoriti o hrvatskim muslimanima i hrvatskim pravoslavcima, jer to navodno vrijeđa takozvane Bošnjake i takozvane Srbe u Hrvatskoj.

U mješovitim brakovima regrutiraju se novaci za protuhrvatske asocijacije. Zašto su rodno problematične osobe toliko protuhrvatski nabrijane?

Zašto su protuhrvatski napaljene i one rodno preusmjerene osobe srbijanskog podrijetla, a u Srbiji gay-parade ne prolaze?

Peti dan stvori Bog strvinare i gmizavce

Zašto su nas razočarali mnogi protivnici Ive Josipovića. Očigledno smo krivim osobama prepuštali taj ogroman politički prostor. Priliku je uvrebao i Zoran Milanović. Bit će dobro ako oborimo jednog od njih, a možda ćemo vikati “Oba su pala!” Bojim se da takav skor možemo ostvariti samo sa oružanom pobunom. Peđa Grbin iz SDP-a reče kako je glupost reći kako on štiti udbaše, jer je brat njegovog djeda bio na Golom otoku. Bio je na Golom i otac Ive Josipovića! I gdje su bili Peđini djedovi i bake? A gdje otac i majka? Za Udbu su radile i mnoge drugarice. I konačno, gdje je bio Peđa?

Prisjetim se vremena kada je Ivo Josipović ponizio Ivanu Bodrožić, prognanicu iz Vukovara i hrvatsku književnicu. Tada sam se osobno oglasio žestokim prosvjedom. Jučer smo u Nu2 na HTV gledali neku novu Ivanu Simić-Bodrožić, koja nije podržala Stožer za Vukovar. Koja je u svezi ćirilice nešto mrmljala i zapravo nije rekla ništa. Što se u međuvremenu dogodilo? Pa, Ivana se udala za brata Mime Simić, koju je Romano Bolković karakterizirao kao muškaraču, ali pravi problem nije u tome. Mima Simić izgleda poput mlade Jovanke Budisavljević, pokoj joj duši, samo je Mima više usmjerena na partizanke. Kada njena snaha Ivana danas nešto izgovara, nije dovoljno voditi računa o osjećajima Vukovaraca, nego treba udovoljiti i očekivanjima obitelji, uključujući rodbinu na obje ili čak četiri strane. Tako usprkos svoj toj silnoj korupciji, nacionalno određenje i/ili nacionalno okruženje neke osobe znaju biti presudni i u onim odnosima koji nisu međunacionalnog karaktera. U onim društvenim odnosima koji zbog takvog ili sličnog primitivizma postaju međunacionalni.

Ivana Simić-Bodrožić ne živi u Vukovaru, ali tvrdi da je teško biti Srbin u Vukovaru! Valjda tako misli Mima Simić. Ivana je zaboravila koliko je teško biti Hrvat u Hrvatskoj.

Mima Simić ostala je nadaleko čuvena po izjavi o tamo nekom “govnu koje se na Kaptolu dugo peklo”. Naravno da takav primitivizam nije legao mnogima, naravno da je prostača trebala nestati sa društvene scene, ali su govnari baš takvoj Mimi otvorili prostor. Zašto? Simićka vodi novu sezonu talk-serijala “Peti dan”, koja navodno promiče intelektualizam. Dobro, a što onda u toj emisiji radi Mima Simić? U prethodnoj sezoni osamljeni Nino Raspudić bio je cijela suprotna strana. Ovaj put pridodan je elokventni fizičar Antonio Šiber. Spomenuo je zakon gravitacije, pa je cijela ekipa prije slijedećeg okupljanja išla pogledati film “Gravitacija”. Uvodno je spomenut “Zakon Perković”, ali su mu u kućnu posjetu otišli samo neki domaćini i gosti HTV-a.

Zastrašujuće je gledati kako na HTV i dalje vlada jugoslavenski nacionalni ključ. Kriminal raste, korupcija divlja, privatizacijska pljačka nastavlja se jednakim tempom, a odgovarajuće interesne skupine strogo vode računa da ne isplivaju domoljubi, jer bi mogli osloboditi RH od svih tih nametnika.

Redovno ispuhavanje branitelja prije obljetnice pada Vukovara

Ponovno su povukli krivi potez! Da su ćirilične ploče i policija koja ih čuva ostali do 18. studenog, u Vukovaru bi krenula revolucija. Povlačenje policije bio je mig da se ćirilični natpisi skinu, što je zapravo odgovaralo Zoranu Milanoviću i Vladi RH. Branitelji su nakon toga trebali postaviti svoju tajnu stražu, a onda 18. studenog upriličiti naciji novo javno razbijanje takvih natpisa. Nakon svega što su nam učinili, valjda imamo nekakvo ljudsko pravo razbijati ćirilične natpise? Ovih se dana pitam jesu li ćirilične natpise u Vukovaru skinuli branitelji ili osobe pod kontrolom Vlade RH? Odnosno tajne službe i nekakva nova/stara doušnička mreža. Novost je da EU ne zanima dvojezičnost u članicama. Sve je prenapuhano zbog dinamiziranja domaće političke scene, sve za potrebe prikrivanja i relativiziranja nove privatizacijske pljačke.

Što čekaju hrvatski branitelji? Zar zaista misle da će netko drugi osloboditi Hrvatsku? I onda je pokloniti narodu! Tko će nam pomoći, tražit će protuuslugu! Adolf Hitler formirao je NDH, pa smo morali uvesti rasne zakone, SRH je bila i ostala sovjetska tvorevina, dok je tranzicijska RH u sjeni obrambenog Domovinskog rata reokupirana od strane Partije i obavještajno-kriminalnog podzemlja. Ništa nije besplatno. Sa svakom novom obljetnicom pada Vukovara, branitelji imaju više godina, briga i neprijatelja. U čekanju pogodne prilike prođe im život.

Krajnje je vrijeme da branitelji poduzmu konkretne poteze u smislu novog potpunog oslobađanja zemlje. Ovaj put moraju najprije riješiti petu kolonu u našim redovima. Ako se mora dogoditi novi Bleiburg, bolje je da stradaju starci, nego naši mladići i naša djeca.

Tvrtko Dolić/Croative.net

Odgovori

Skip to content