LETICA: ‘Polemike Predsjednice i Plenkovića pokazuju opći diletantizam!’

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je ujutro iz Salzburga poručila kako je vojska trebala ranije izaći na požarišta u Dalmaciji. Ministar obrane Damir Krstičević ekspresno je nakon toga dao neopozivu ostavku, koju Predsjednica nije prihvatila. Nije je prihvatio ni premijer Andrej Plenković, koji je u nekoliko navrata rekao da mu je žao što je Predsjednica dala izjavu koja je ‘očito pogodila’ ministra. Danima je tako već nejasno ostaje li Krstičević ministar, a sve je to dovelo do toga da se javnost pita postoji li sukob na relaciji Predsjednica-premijer. Za mišljenje smo upitali političkog analitičara Slavena Leticu, piše Direktno.hr.

Kako tvrdi Letica, svi o požarima u Hrvatskoj govore kao da je riječ o uzgoju djeteline.

“To bi trebalo upitati stručnjake sa Šumarskog fakulteta, gdje postoji kolegij o šumskim požarima i koji se tim pitanjima bave. Međutim, njih nitko ništa nije upitao, već svi u našoj zemlji imaju o tom svoje mišljenje. U tom smislu mi se čine besmislenima polemike predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, čime pokazuju opći diletantizam. To bi trebalo prepustiti ljudima koji znaju nešto o tome”, ustvrdio je Letica.

Sve su oči već nekoliko dana uprte u ministra obrane Damira Krstičevića i pitaju se ostaje li on ministar obrane, a on ponavlja: ‘Ministar sam sve dok me ne razriješi Sabor’.

“Ako je podnio ostavku, ja pretpostavljam, s obzirom na njegov mentalni sklop i shvaćanje vojničke časti, da neće povući tu ostavku. Imam takav dojam, ali ne mogu to točno znati”, poručio je u razgovoru za Direktno politički analitičar Slaven Letica.

Podsjetimo, u četvrtak je Andrej Plenković rekao da nema sukoba s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te da svatko od njih radi svoj posao. Ipak, naglasio je kako on ni u čemu nije pogriješio.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content