‘NOTORNI OFICIR JNA’ Hasanbegović je jasno dao do znanja tko je idući na redu za ‘deložaciju’

Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine s četiri glasa “za” i jednim glasom “protiv” prihvatio je u petak na svojoj prvoj sjednici prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, te ga uputio na sjednicu Gradske skupštine na kojoj će gradski zastupnici o tome donijeti konačnu odluku. Predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović na sjednici je spomenuo još jedno ime koje će najvjerojatnije biti ‘deložirano’ iz Zagreba.

Za prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske glasovali su predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović i Tomislav Jonjić (stranka Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku), Dragica Nikolić (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) i Ivan Ćelić (HDZ). Protiv je bila Rada Borić (Nova ljevica).

Na sjednici Odbora jednoglasno je prihvaćen Hasanbegovićev prijedlog da se zbog važnosti i interesa građana Zagreba za utvrđeni prijedlog zatraže mišljenja vijeća svih gradskih četvrti. U svom obraćanju spomenuo je Vladu Ranogajca, koji još ima ulicu na Jarunu.

Naime, Hasanbegović je spomenuo “notorne oficire JNA koji su u svojstvu zloglasnog suda Komande Grada provodili brutalan teror nad zagrebačkim građanstvom i svim stvarnim, izmišljenim ili potencijalnim protivnicima komunističke partije Jugoslavije”.

“Jedan od tih zloglasnih sudaca, kapetan Vlado Ranogajec, ima ulicu u ovom gradu, riječ je o osobi koja je na smrt osudila više desetaka, pa i stotina političkih neistomišljenika, potpisivao bjanko smrtne presude za ljude koji su prije toga pogubljeni u izvansudskim egzekucijama, za što postoji i dokumentacija. Moralna je i nacionalna obveza i ovog skupštinskog Odbora da se takva neprihvatljiva činjenica, taj strašan biljeg jugoslavenske komunističke vladavine u Gradu Zagrebu poništi”, rekao je u petak Hasanbegović.

Sjednica Gradske skupštine održat će se u drugoj polovici kolovoza, kada će se znati konačna sudbina Trga maršala Tita, iako je za pretpostaviti da je stvar riješena ukoliko se želi održati većina u Skupštini. Ranogajec će nakon ovih riječi nesumnjivo biti sljedeća osoba koja će biti deložirana iz Zagreba.

Izvor: ovdje

6 comments

  1. strauss

    Komentatori su i prije davalii svoj prjedloge , partija HDZ- a, Bandić i svi ostali komunisti nemaju volje za to , jer “revu” za trgom zločinca tita , komunistička i “antivašistička” posla! Nisam ni protivu Trga Ocu Domovine Anti Starčeviću , ali On ima svje Trgove i ulice diljem Hrvatske.Zato bi bilo lijepo i pravedno da se Trgu dade ime Alojzije Stepinac, ili Ante Paradžik, to je najpravednija i najidealnija opcija, jer su i Oni kao mučenici pali za HRVATSKU! Bilo bi lijepo da sunčevim žarkim zrakama budu obasjani i Njihovi TRGOVI U ZAGREBU I HRVATSKOJ!

  2. Muskeez Hunter

    Sve razumijem Ali nemogu shvatiti da Bandicev prijedlog bude Trg Republike Hrvatske a imamo toliko velikana I da nitko nije dao drugi prijedlog… sve muckalica… Sto nebi bio Trg Dr. Ante Starcevica oca Domovine … ZA DOM SPREMNI!

  3. strauss

    Kristijana što hitnije treba poslati u Beograd Šešelju, za Kristijana i Milorada partija ima divan psao, pošto je u komunističkoj partiji kriza članstva, svaki dan je manje komunista, jugoslavena i četnika, komunisti rješili su njih dvojicu odvesti Šešelju na farmu bedevija i magarica kod Beograda,da kao rasni “TOVARI” oplođavaju iste i povećaju natalitet komunista, četnika i jugoslavena u Srbiji!

  4. cim

    “bre kristijan”, sa “kevom i ćaletom” idi “dedi” ŠEŠELJU, tamo se četnici u čiku bave seksom i probavom, usput možete saditi “voljenom” vampiru i ostalim krvoločnim četnicima na dedinju i svrbiji tatulu,oko grobova tita puniše račića. miloševića, draže i ostali četničkih zločinaca!

  5. strauss

    Sve što je bilo sekundu u članstvu komunističke paartije sa njm do doli i svakoga naponase lustrirati!

Odgovori

Skip to content