Komu to bivši Šešeljev potrčko dijeli lekcije? (Video)

U Srbiji je sve moguće – osim da na vlast dođu normalni ljudi. To je tamo postala tradicija koja se njeguje već stoljećima.

Aleksandar Vučić, opskurni lik, notorni četnik, ratni huškač, rasist i fašist (koji se silom prilika i zarad vlasti preobukao u „demokratu“), nekadašnji posilni – bolje reći potrčko – ćosavog četničkog vojvode, zločinca i umobolnika Vojislava Šešelja (kojemu je preoteo stranku) opet pokušava dijeliti lekcije!

I to komu?

Nama, Hrvatima, koji još uvijek pamtimo što su sve on i njegova zločinačka koljačka družina napravili u ovoj zemlji 90-ih godina prošlog stoljeća.

Sjećamo ga se dok je sa svojim idolom i gazdom (Šešeljem – uz čije je govore ne rijetko znao i plakati) obilazio bojišta diljem „krajine“, huškao, junačio i sokolio srpske ekstremiste zaklinjući ih da se bore do zadnjeg protiv „ustaškog Tuđmanovog režima“ (primjerice, u ožujku 1995. godine u Glini;

Njegovi rasistički stavovi i govor mržnje ostali su zabilježeni i u razdoblju nakon rata, na četničkim „otadžbinskim kongresima“ i mitinzima na kojima je podjarivao primitivnu naci-fašističku rulju, a s govornice Narodne skupštine Srbije (poslije genocida koji su srpske postrojbe počinile u Srebrenici i nakon najava mogućih NATO-udara na srpske položaje u B i H) zaprijetio: „Ubite jednog Srbina, mi ćemo 100 muslimana…“

Imali smo prigodu vidjeti na snimkama kako on i Šešelj daju sebi oduška pucajući s brda na hrvatsko selo (na području Banovine) iz protuzrakoplovnog topa, pa zatim one na kojima je (opet) s gazdom Šešeljem i u pratnji Tomislava Nikolića i četničkog vojvode Vasilija Vidovića (u džipu na čiju je haubu pričvršćena ljudska lubanja) u obilasku svojih sunarodnjaka – krvnika koji s brda oko Sarajeva razaraju ovaj grad i svakodnevno ubijaju civile (svibanj 1995.; https://www.youtube.com/watch?v=–wV0iuSSAE).

Nemoguće je nabrojati sve javne izljeve bolesne mržnje Aleksandra Vučića i nedjela zbog koji bi – da je pravde – robijao do kraja života.

Umjesto toga, taj notorni zločinac, fašist i ljudski šljam najniže vrste pokušava dijeliti lekcije žrtvama velikosrpske agresije!? Najnovija izjava (koja je valjda faza „zagrijavanja“ za ono što slijedi u vrijeme obilježavanja „Oluje“), je tragikomična bedastoća, koja se sastoji u tvrdnji kako će od sada „svakome govoriti kako su Hrvati ubice“.

A što je do sada radio?

Njegov prijetvorni cinični i namješteni smiješak kojim tobože poziva na „normalizaciju odnosa“ s Hrvatskom (zbog EU i imidža Srbije u svijetu) dok u isto vrijeme drobi o „genocidu“ nad Srbima, negirajući činjenice o agresiji i masovnim srpskim zločinima – od Hrvatske preko B i H do Kosova, govori sve, o njemu i politici koja je na djelu u Srbiji. I ne samo u Srbiji, nego i „republici srpskoj“.

On i njegova klika vezuju se za Ruse i samo ako budu mogli, u stanju su na ovim prostorima izazvati krizno žarište, pa i treći svjetski rata, kako bi ostvarili svoje bolesne velikosrpske težnje.

To treba imati na umu. Jer, srpski naci-fašisti se svoje koncepcije i ideologije nisu ni jednog trenutka odrekli.

I dok ta tragikomična figura u liku Aleksandra Vučića pokušava sebe prikazati kao lidera „u regionu“, Srbijom mu vlada mafija: Dragoslav Kosmajac je stvarni gospodar ove zemlje i on pred njim šeni kao pudlica. Ne tako davno, kukavica Vučić je javno i „hrabro“ prozvao ovog narko-dilera, i sam rekavši kako njegovo ime „Niko u Srbiji nesme ni da spomene“, Kosmajac je nakon toga lijepo odšetao u Crnu Goru, odatle u Španjolsku i kad je stvar dogovorio s Vučićem, vratio se u Srbiju. Sve optužbe (vezano za dilanje droge vrijedne stotine milijuna eura) otpale su, veliki boss Kosmajac proveo je para dana u pritvoru – potom je pušten i nikom ništa! Pojeo vuk magare – što bi rekli Srbi. Kako bi se ova makinacija prikrila i javnosti zamazale oči, Vučić i Kosmajac su (preko posrednika) dogovorili, da ipak ostane na snazi jedna prijava – i to ona O „ZLOUPOTREBI GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA“ na Zvezdari (beogradski kvart).

To je, po prilici, kao kad bi dokazanog masovnog ubojicu optužili za prometni prekršaj – a ostale mu grijehe otpisali.

Uglavnom, stvarni gospodar Srbije, nekadašnji glavni Escobarov diler droge za Balkan, Dragoslav Kosmajac i dalje ostaje neokrznut, uživa u svojoj vili, s milijardama na kontu, a Vučića više nitko ne pita što je to govorio prije godinu, dvije ili tri.

Tako se to u Srbiji radi.

A raja jedva preživljava s 200 eura plaće i mirovinama dva-tri puta manjim i iz Srbije bježi tko god može.

Nekadašnji Šešeljev potrčko koji je kaku kažu, Šešelju namještao krevet, donosio novine i burek, prao auto i sl., a sada glumi gazdu Srbije, čini se zaboravio je kako su prolazili njegovi prethodnici u nekim razdobljima, u vremenima kad je raji dogorjelo do noktiju.

Bolje bi bilo da vodi računa o tomu, umjesto što laje unaokolo kao bijesni pas i prijeti novim ratovima.

Zlatko Pinter/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content