USUSRET ČETNIČKOM DERNEKU Željko Sačić: ‘Približava nam se 27. 07. kada četnički zlotvori slave kanibalizam!’

Slavlje smrti uz podršku vladajuće garniture!

Željko Sačić, bivši zapovjednik specijalne policije tijekom domovinskog rata i general Hrvatske vojske u mirovini, preko svog Facebook profila upozorio je javnost na 27.07. i proslavu takozvanog „ustanka u Srbu.“ Na ovogodišnju proslavu upozoravali smo i ranije, a pogotovo na činjenicu da su „slavljenici“ dio vladajuće većine u Saboru i Vladi. Objavu generala Sačića prenosimo u cijelosti:

„Približava nam se 27.07.2017. kada istinski, velikosrpski, četnički orijentirani zlotvori u našoj domovini Hrvatskoj, sa svojim mentorima izvan Hrvatske, bez ikakve pravne, političke i moralne prepreke, uz faktičnu i pravnu zaštitu naših državnih institucija i vladajuće političke garniture, slave neviđene zločine, kanibalizam, morbidnost i gnjusobe svojih predaka i političkih istomišljenika, tzv. “godišnjicu” krvavog, ratnozločinačkog, genocidnog, protuhrvatskog i protukatoličkog razularenog klanja, praprimitivnog barbarizma (nabijanja na kolac,pečenje na ražnju živog čovjeka – katoličkog svećenika, svirepo,mučeničko ubojstvo u istom danu katoličkog svećenika i tristo katolika, hodočasnika koji su se vraćali iz Knina te njihovo bacanje u jamu Golubnjaču, zatečenih s druge strane Une)… masakriranja, ubojstva više desetaka članova cijele hrvatske obitelji Ivezić, palež i razaranje sela Vrtočani, Krnjeuša, Boričevci i ubojstva 235 osoba,tamošnjih stanovnika, civila, Hrvata, staraca, žena i djece, mahom u jednom danu, razaranje i preoravanje katoličkih grobalja, rušenje katoličkih crkava.

Dakle, “slave” protjerivanje i etničko čišćenje tisuća preživjelog katoličkog, hrvatskog življa kao i tamo zatečenih ljudi, na širem području Kulen Vakufa, islamske vjeroispovijesti, koji su vjekovima mirno i teško živjeli na tom području LIKE i Pounja… Takva zločinstva je hrvatska vlast od Ivice Račana do Ive Sanadera dozvolila “slaviti” u zenitu “detuđmanizacije”, pod krinkom i egidom slavljenja “antifašističkog ustanka naroda Sjeverne Dalmacije, Like i Korduna”. Što reći? Najglasnije i najoštrije izraziti zgražanje i osuditi svakog bešćutnog protuhrvata koji i u današnje vrijeme, na dan 27.07… ponovno ubija, masakrira, vrši genocid i etnički čisti Hrvate s njihovih vjekovnih ognjišta.

Obavezno zabraniti tu lažnu, duboku neprijateljsku, četničku, protuhrvatsku manifestaciju u našoj tolerantnoj domovini Hrvatskoj jer se njen karakter protivi temeljnim ustavnim načelima, u protivnosti je s ustavnim vrednotama zapisanim u našem Ustavu.

Naime, nije to bio nikakav “antifašistički ustanak” protiv NDH. U jednoj mjeri bila je to ratnozločinačka, osvetnička reakcija na Maksove ratne zločine, ali prije svega, i NAJGLAVNIJE, to je bio velikosrpski, četnički stravični pir inspiriran etničkom i vjerskom mržnjom protiv hrvatskog stanovništva, radi ostvarenja, oživotvorenja etnički čiste, tzv. Homogene Srbije, čije je granice iscrtao glavni četnički ideolog i Dražin savjetnik, banjalučki odvjetnik Stevan Moljević, već u lipnju 1941. godine. A glavni saveznik i logistička potpora je “ustanicima”, komunistima i četnicima u tim srpanjskim danima 1941.g., bila fašistička okupatorska talijanska vlast (što je i logično jer su do 22.06.1941. Hitler i Staljin bili u velikoj ljubavi i savezništvu).

Također, napominjem važnu činjenicu, da se nakon 72 dana, kada je to četničko divljanje u i oko Srba ugušeno, svi sudionici tog tzv.”antifašističkog” ustanka nisu postali ili ostali “partizani”- KOMUNISTI, ANTIFAŠISTI, već ono što su oduvijek i bili, velikosrbi i ČETNICI… SAPIENTI SAT !!!

Stoga nije čudan kontinuitet velikosrpskih “ustanaka” baš u Srbu, tako i 27.07.1990. g., kada je tamo održan “svesrpski miting”, tzv. Veliki srpski sabor na kojem je osnovano “Srpsko nacionalno vijeće”, na čelu s Milanom Babićem… kako vidimo, tu, baš u Srbu, je opet započela velikosrpska agresija… epilog znamo.

Sve što je ovdje izneseno u vezi mjesta, konteksta, događaja, žrtava, glavnih aktera opisanih ratnih zločina, političke, vojne i diplomatske pozadine ovih ratnih zločina i genocida, davno prije je znanstveno dokazano, provjerenom znanstvenom metodologijom utvrđeno i rasvijetljeno, a sve ostalo je naša politička stvarnost… na koju možemo imati politički utjecaj… svaki od nas… ako ne prije, na izborima…

Autor: Marin Vlahović/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content