Član HUB-a Denis Rubić počasni predstavnik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za Dalmaciju

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora otvorila je svoj prvi ogranak izvan Zagreba. Počasnim predstavnikom Njemačko-hrvatska industrijske i trgovinske komore za dalmatinsku regiju imenovan je Denis Rubić, poduzetnik koji već godinama aktivno promiče njemačko-hrvatske gospodarske odnose.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora svojim je članovima te svim ostalim akterima zainteresiranima za njemačko-hrvatsku gospodarsku razmjenu odsad na raspolaganju i u Dalmaciji. Komora je 20. srpnja u Splitu otvorila svoje prvo počasno predstavništvo u zemlji – svoj prvi ogranak izvan Zagreba. Počasni predstavnik Komore za dalmatinsku regiju je Denis Rubić, njen dugogodišnji član, koji već godinama aktivno promiče njemačko-hrvatske gospodarske odnose i koji je četiri godine bio član uprave Komore. Rubića su počasnim predstavnikom na prijemu u splitskome hotelu Slavija imenovali predsjednik uprave Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Nicolas Baron Adamovich te direktor Komore u odlasku Gunther Neubert.

Otvorenjem predstavništva u Dalmaciji Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora želi pojačati svoju prisutnost diljem zemlje i odabir drugoga najvećeg grada u Hrvatskoj kao sjedišta stoga nije slučajnost, jer riječ je o ključnoj lokaciji za ostvarenje ovoga cilja, rekao je predsjednik uprave Adamovich. Glavne zadaće Komore sastojat će se u poticanju gospodarskih odnosa između dalmatinskih poduzeća i Savezne Republike Njemačke te zalaganju za snažniji angažman njemačkih poduzeća u Dalmaciji, kao i izgradnji i održavanju mreže s dalmatinskim institucijama i tvrtkama aktivnima u ovome kraju, istaknuo je Adamovich, koji je također izrazio zadovoljstvo činjenicom da su Komori i njezinome splitskom predstavništvu podršku zajamčili i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te predstavnici grada Splita. Važnu ulogu u izgradnji mreže, naglasio je predsjednik uprave, igrat će networking-događanja i seminari Komore. Adamovich je na kraju naglasio i pragmatičnu stranu otvaranja predstavništva u Dalmaciji: ono će svakako ubrzati i olakšati komunikaciju na lokalnoj razini. Nakon dodjele povelje o imenovanju Denisu Rubiću, brojni su uzvanici – predstavnici tvrtki i institucija – u opuštenoj atmosferi i ugodnome ambijentu hotela Slavija razmjenjivali iskustva i mišljenja te dogovarali buduću suradnju.

Ovom događaju nazočili su i dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt, Silvana Dragun, potpredsjednica Hrvatske udruge Benedikt i članovi Upravnog vijeća Petar Rubić i Radoslav Zaradić.

Izvor: kroatien.ahk.de

Odgovori

Skip to content