U Splitu tijekom turističke sezone i dva francuska policajca

U sklopu projekta “Sigurna turistička sezona – Međunarodna policijska suradnja policije u odori” u ponedjeljak su u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku stigla dva francuska policijska službenika, Matias Kadic i Aurelien Roujon.

Osim francuskih policijskih službenika na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske od početka srpnja borave i policijski službenici iz još šest zemalja i to Bosne i Hercegovine, Češke, Poljske, Slovačke, Italije te Njemačke.

Dvojica francuskih policajaca stigla su u pratnji atašea za unutarnju sigurnost Stephanea Tijardovića i počasne konzulice Francuske u Splitu Charlotte Nicollet-Miloš. Primio ih je načelnik Policijske uprave Slobodan Marendić te im poželio dobrodošlicu ističući zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s francuskim kolegama koje su prethodnih godina obavljale službu na području splitsko-dalmatinske policijske uprave.

“Francuski policijski službenici će od 24. srpnja do 20. kolovoza službu obavljati na području Grada Splita gdje će, prije svega, pružati podršku hrvatskim policajcima u komunikaciji s francuskim turistima. Taj se projekt kontinuirano provodi od 2009., a policijski službenici iz Francuske u istom sudjeluju već petu godinu.”, navodi se u priopćenju.

Izvor: Hina/gs/narod.hr

Odgovori

Skip to content