U KOME SMJERU IDE HRVATSKA? Otišli su mirno na godišnje odmore

Hrvatska politika u srpnju je bila obilježena odjecima odluke o arbitraži sa Slovenijom, ali i novoformiranom Vladom HDZ-a i HNS-a. DNEVNIK NOVE TV donosi CROBAROMETAR, redovito mjesečno istraživanje koje na najbolji način odražava raspoloženje birača.

HDZ NA ”GODIŠNJI” ODLAZI KAO PRVI IZBOR

Hrvatska demokratska zajednica srpanj završava s potporom od 33,6 posto birača. A iza nje je na pristojnoj udaljenosti SDP koji u ovom trenutku može računati na 22,4 posto potpore ispitanika.

Živi zid već 4 mjeseca sa sličnom potporom, ovaj put je na 7,6 posto. A MOST je od parlamentarnih izbora, pa i izlaskom iz Vlade, u padu. Srpanj završavaju s potporom od 6,2 posto ispitanika.

STRANKE BEZ KOJIH SE NE MOŽE VLADATI

Stranka Milana Bandića – Stranka rada i solidarnosti uživa potporu od 4,7 posto. Zatim je slijedi HSS s 2,7 posto potpore. HNS uživa manju potporu nego mjesec prije, sada je na 1,9 posto. IDS je na 1,7, a HSZ na 1,6 dok stranka Pametno može računati na potporu od 1,6 posto. Posljednja stranka iznad 1 posto je Promijenimo Hrvatsku, ima 1,2 posto.

STRANKE ISPOD 1 POSTO, ALI SU ”VAŽNE I GLASNE”

Ostale stranke kao Reformisti (0,9%), HDSSB, HRAST, Nova ljevica (0,5%), Neovisni za Hrvatsku (0,4%), HSLS (0,3%), HDS, Abeceda demokracije te Snaga imaju manje od 1 posto ili ukupno uživaju potporu 3,7 posto birača. Za neku drugu stranku glasovalo bi 1,8 posto birača, a neodlučnih je 9,1 posto.

HRVATSKI SMJER UOBIČAJENO LOŠ

Smjer kojim ide Hrvatska i dalje je loš, no čini se da je zaustavljen rast pesimizma, jer dva mjeseca zaredom 64 posto građana misli kako zemlja ide u lošem smjeru. A da zemlja ide u dobrom smjeru, misli pak 28 posto ispitanika, ne zna njih 8 posto.

VLADINE POLITIKE I DALJE NEPOPULARNE

Vladine politike i dalje većina građana ne odobrava, točnije njih 56 posto, ali ih zato odobrava njih 34 posto, ne zna njih 10 posto.

VEĆINA SMATRA – VLADA ĆE ODRADITI CIJELI MANDAT

Zato već treći mjesec raste broj ispitanika koji misle kao će Vlada odraditi mandat do kraja. To u ovom trenutku misli 58 posto ispitanika, a da će se koalicija raspasti i prije, misli njih 31 posto, ne zna 12 posto.

Izvor: dnevno.hr

1 comment

  1. strauss

    Evo kako biraju komunisti HDZ-a i SDP- a sa svojim satelitima, uz pomoć “Crkve”, u čijim redovima isto ima onih koji nežele da se arhiva otvori, a to je samo njima poznato zašto, imaju dvije vrste pravde,jednu za komuniste i oni su im bliži,a drugu za one koji nisu pripadali partiji nego upravo Crkvi! Tako je to,kada novinari i komunisti lažu i narod vode u ularu svojim putem uz pomoć Crkve! “60% birača kaže da se ide u krivom smijeru”, ne govori se to samo sada, nego ima već 25 godina! Ako je to tako, tko ih na izborima bira? Istina je da su jedni i drugi komunjare? Crkva i partija devedesetih okivali su ih u zvijezde,sada kada su ih narodu uvalili, sada kmeckajući i traže dežurnoga krivc ,ali opet iznova biraju te iste Franine i Račanove komuniste. A oni iznova viču “mi smo titovi a tito je naš!”interesantno uvjek su na vlasti i sa istim postotkom glasova vladaju od devedesetih do danas! Sada oni sami šire glasine da HDZ-e ima 33,6% ,a SDP-a22,4%birača. Da, istina je, obe strankei njihovi prilipci imaju 45% komunjara, udbe, i ostalih žbira odnosno doušnika! Pobjednik izbora unaprjed je poznat, ako HDZ-e dobija izbore onda on ima 35%, a SDP 22% glasačkog tjela, a od toga ih 12% sdp-a glasuje za hadeze,rest nadoknade njihove krpuše ili sateliti kako hoćete. Sljedeće izbore dobiva SDP 35% a HDZ 22% biračkog tjela, a od toga12% hdz-a glasa za SDP,ostalo nadoknade satelitii, pobjednik je SDP! Na prvim izborima zamazali su nam oči davši sve glasove drugu Tuđmanu, sada nam mažu oči dobivajući izbore nevidljivom tajnom njihovom koaliciom! Tko ne vjeruje neka pregleda sve izbore od 1995 do danas! dvije strankei sateliti su komunjare koje mažu oči narodu i crkvi samo da ne izgube vladavinu, a time štite ARHIVU DA SE NE OTVORI! TKO JE ZA NJIH TAJ JE I PROTIV OTVORANJA ARHIVE,A ONA KRIJE NJIHOVA PRLJAVA DJELA OD 1945 DO DANAS!

Odgovori

Skip to content