BARAKUDE U VELIKOM OKRŠAJU ‘RAZBILE’ ITALIJU ZA PLASMAN U POLUFINALE SP-A Kakvo izdanje Hrvatske na krilima fenomenalnih Sukna i Garcije!

HRVATSKA – ITALIJA 12:9

HRVATSKA: Bijač – Garcia, Bušlje, Sukno – Joković, Lončar, Šetka
ITALIJA: Tempesti – Figlioli, Gitto, Di Fulvio – Nora, Bodegas, Renzuto

4. ČETVRTINA 4:3 (Vukičević, Garcia, Bušlje, Garcia; Renzuto, Aicardi, Renzuto)

UŽIVO:

Opet Talijanima napad… Ante Vukičević je sada fantastično zabio! Renzuto uzvraća, ali imamo dva gola razlike. Kakav gol Garcije! Ponovno bomba iz svlačionice! Dobro su sada odigrali Talijani, Aicardi je zabio iz blizine. Renzuto je pogodio s igračem više za minus jedan. Bušlje je zabio s igračem više! Možda i ključan gol za polufinale! Odlična obrana naših, dva bloka! Garcia je ‘stisnuo bananu’ Figlioliju! Garcia je nakon toga iz kontre zabio za 12:9! Lončar je dobio crveni zbog udaranja, ali to je 11 sekundi do kraja i sve je gotovo! Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva!

3. ČETVRTINA 3:1 (Garcia, Sukno, Šetka; Figlioli)

Talijani ponovno brže plivaju. Figlioli je zabio za prvo vodstvo Italije. Joković je pogodio stativu s igračem više. Garcia je sada pogodio ‘iz svlačionice’! Kakav udarac i to kada se uvukla mala nervoza u naše redove! Sukno!!! Još jedan udarac iz daljine koji je neobranjiv! Šetka diže na dva razlike, a talijanski izbornik zove time-out i vrišti na svoje igrače 50 sekundi prije kraja 3. četvrtine! Di Fulvio je pogodio stativu, ali odmah suci sude dvostruko isključenje. Nije bilo opasnosti i na mali odmor idemo s dva gola razlike!

2. ČETVRTINA 2:3 (Sukno, Garcia; Figlioli, Bodegas, Di Fulvio)

Talijanima prvi napad i u 2. četvrtini. Joković je zatresao stativu s igračem više. Figlioli je opalio sada iz daljine i pogodio za novo izjednačenje. Ali, brzo to vraća Sukno s igračem više! Pogodio je iz daljine na sličan način za novo vodstvo. Talijani zovu time-out. Garcia zabija iz odlične kontre! Bodegas je sada zabio s 2 metra. Di Fulvio je pogodio iz daljine, a Ivica Tucak ‘poludio’ uz bazen na loše postavljanje naših u obrani. Talijani su nekako uspjeli na poluvrijeme otići s neriješenim rezultatom.

1. ČETVRTINA 3:2 (Šetka, Sukno(5m), Sukno; Renzuto, Aicardi)

Počelo je! Prvi napad imaju Talijani, ali spetljali su pred našim golom. Mi smo zabili s igračem više, Šetka je pogodio! Lončar je izborio peterac na dodavanje Šetke, a Sukno pogodio za 2:0!. Talijanski izbornik već zove time-out. Renzuto je pogodio, Talijani su smanjili s igračem više. Aicardi je zabio s pozicije sidruna, odličan lob za izjednačenje rezultata. Sada smo imali dva igrača više, a Sukno je odmah opalio i pogodio za novo vodstvo Hrvatske! Odlična igra Hrvatske u obrani i zasluženo vodstvo na kraju 1. četvrtine!

– Susreti protiv Italije uvijek su bili posebni za naše vaterpoliste. Podsjetimo, Italija nas je prije mjesec dana izbacila u polufinalu završnog turnira Svjetske lige nakon izvođenja peteraca (9:7).

– Mađari su u četvrtfinalu s uvjerljivih 14-5 (5-0, 3-1, 3-3, 3-1) svladali Ruse i tako se pridružili Grcima i Srbima koji su se ranije tijekom dana plasirali među četiri najbolje momčadi.

Dean Bauer/Sportske novosti

Odgovori

Skip to content