ZLATNI VATERPOLISTI STIGLI NA TRG Dočekalo ih raspjevano mnoštvo i začuđeni turisti: ‘We are the champions in Water polo’

Nekoliko tisuća navijača dočekalo je zlatne vaterpoliste na glavnom zagrebačkom trgu. Vaterpolisti su na trg stigli vozeći se na plavom autobusu, a bili su vidno raspoloženi i zajedno s navijačima pjevali u isti glas. Pjesma je odjekivala Trgom bana Jelačića, a kada su se zlatni vaterpolisti popeli na binu pozdravljeni su gromoglasnim pljeskom. Navijači su ih dočekali i nakon 10 godina čekanja s njima proslavili osvojeno zlato.

Deset godina je trajalo čekanje na to zlato, deset godina su hrvatski vaterpolisti bili tu negdje, uvijek okićeni medaljom. Penjući se na pobjedničko postolje, jednim okom su gledali prema najvišoj stepenici postolja. Pala je Italija u četvrtfinalu, a onda okršaj sa Srbima. Mudra i hrabra utakmica donijela je pobjedu, a izbornik je samouvjereno poručio da im je dosta drugih mjesta, u Budimpeštu su njegovi igrači došli po zlato. Deset tisuća mađarskih duša očekivalo je zlato na svom plivalištu, no „barakude“ su imale drugačiju zamisao. Pobjeda u glavnom mađarskom gradu i veliko slavlje, red je bio da se vaterpolistima omogući veliki doček i da dobiju zaslužene pohvale.

Na Trg bana Josipa Jelačića stigli smo sat vremena prije planiranog dolaska vaterpolista. Pozornica je bila spremna, iz zvučnika se čuo glas pokojnog Farrokha Bulsare, inače poznatijeg kao Freddie Mercury, frontmena Quenna i njihove uspješnice „We are the champions“. Zagreb, „poharan“ godišnjim odmorima i „otočkim vremenom“ ugostio je oko dvjestotinjak navijača, koji su se natiskali uz ogradu postavljene pozornice.

Čekajući dolazak Sukna i društva, sreli smo Ivicu, koji je s dvojicom prijatelja potegnuo iz Čakovca, pozdraviti šampione.

– Morali smo doći čestitai dečkima. Pratio sam turnir još od prve utakmice, znao sam da ako pobijedimo Srbiju, idemo do kraja. Ta utakmica je bila ključna, šta se mene tiče, tu su mogli stat, već su tad veliku stvar napravili. Ali nije ni ovako loše, sa smiješkom je rekao Ivica.

Dosta turista se zanimalo što se događa, lijepo je bilo odgovoriti na njihovo pitanje:

– We are world champions in water polo.

Napunio se u međuvremenu glavni gradski trg ozbiljnim brojem navijača u „kockastim“ dresovima, zastave se vijorile, a na nebu je sunce odnijelo pobjedu pred oblacima i „okupalo“ Zagreb. Sve je bilo spremno za veliki doček, a onda su krenuli pristizati igrači.Pod pratnjom policijske patrole spustili su se niz Bakačevu ulicu u otvorenom autobusu. Prolomio se pljesak trgom, navijači su zagrmili, a vaterpolisti im uzvratili pljeskom s krova autobusa.

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content