Barakude presretne zbog prekrasnog dočeka brojnih navijača: ‘Stvarno smo osjećali vašu podršku i to nam je dalo snagu’

Deseci tisuća Zagrepčana dočekali su na Trgu bana Jelačića zlatnu hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, koja je u subotu u Budimpešti pobjedom u finalu nad Mađarskom (8-6) osvojila naslov svjetskih prvaka.

Trinaest zlatnih vaterpolista, izbornik Ivica Tucak i stručni stožer na Trg je stigao u autobusu otvorenog krova oko 18.20 sati, a potom su se s medaljama svjetkih prvaka popeli na pozornicu. Program je vodio bivši hrvatski reprezentativac Dubravko Šimenc, a mnoštvo je s posebnim pljeskom pozdravilo izbornika Tucka, Sandra Suknu, Luku Lončara i Javia Garciu.

“Stvarno smo osjećali vašu podršku i to nam je dalo dodatnu snagu u trenucima kada je bilo najteže. Pobijedili smo sve najbolje momčadi svijeta i zaslužili ovu pobjedu”, kazao je kapetan Sukno, a potom je okupljene pozdravio izbornik.

“Oduševljeni smo ovim dočekom i hvala vam na tome. Ako smo vas barem na trenutak ili djelić sekunde učinili sretnijim negoli ste to bili jučer, onda smo i mi sretni”, rekao je Tucak.

Dočeku su nazočili i državna tajnica za sport Janica Kostelić, gradonačelnik Milan Bandić i bivši hrvatski izbornik Ratko Rudić, koji je s Hrvatskom osvajao olimpijske i svjetske naslove.

“Ova generacija na čelu s izbornikom Tuckom odradila je izvanredan posao, imali su veliku želju i motivaciju da uzmu zlato i to su učinili na doista sjajan način. Ključna je bila upravo ta želja i glad za pobjedom, ali su pokazali i izvrsnu koncentraciju i čvrstinu tijekom utakmica, bez čega ne bi postali svjetski prvaci. Ovo je vrlo talentirana reprezentacija i ovo nije kraj”, kazao je bivši izbornik Rudić, koji je i sam bio uključen u pripreme zlatnih vaterpolista.

Vaterpolisti su oko 15 sati prešli mađarsko-hrvatsku granicu, a pritom su izašli iz svojih vozila i slikali se s policajcima.

Hrvatska je do naslova svjetskog prvaka nakon deset godina čekanja došla na najteži mogući način jer su u Budimpešti u nokaut-utakmicama pobjeđivali najjače reprezentacije – u četvrtfinalu Italiju, u polufinalu dotad nepobjedivu Srbiju i u finalu domaćina Mađarsku.

Izvor: Hina/narod.hr

Odgovori

Skip to content