Sveučilišni profesor Stubbs ispričao se za govor mržnje upućen kardinalu Bozaniću

Paul Stubbs, sociolog i sveučilišni profesor ispričao se za govor mržnje na svojem Facebook profilu. Za ruganje kardinalu Bozaniću riječima “Die you evil S of a B” ili u prijevodu “Umri, ti zli kurvin sine”. Stubbs je napisao ispriku tri dana nakon što je portal Narod.hr reagirao. Njegovu ispriku koju je objavio na Facebooku prenosimo u izvornom obliku.

“U cetvrtak sam na svojem facebook profilu objavio sadrzaj koji je izazvao dosta paznje. Bezrezervno se ispricavam za komentar koji je u potpunosti neprihvatljiv. Iako radilo o impulzivnoj i trenutnoj reakciji, komentar je netolerantan i svatko ga ima pravo osuditi. Izuzetno je vazno odrzavati kulturu dijaloga među ljudima razlicitih misljenja. Moj je komentar presao svaku granicu u odrzavanju kulture dijaloga i mogu samo traziti oprost. U potpunosti prihvacjam svoju gresku i vise nikad necu takvo sto napraviti.”, napisao je Stubbs.

Sociolog dr. sc. Paul Stubbs je predavač na Ekonomskom institutu u Zagrebu, od 2014. član Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, član Platforme ‘Zagreb je naš’, a u Hrvatsku je stigao iz Liverpoola 1993. godine kao volonter za rad u izbjegličkim kampovima. Jedan je od osnivača Centra za mirovne studije.

> Krešimir Miletić: Sveučilišni profesor poručuje kardinalu da crkne i to uz dodatak da je zli kurvin sin

Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, čiji je član i Paul Stubbs, najviše je stručno tijelo koje se brine za razvitak i kvalitetu cjelokupne znanstvene djelatnosti i sustava znanosti, visokog obrazovanja i tehnološkog razvoja u Republici Hrvatskoj.

Stubbsov govor mržnje bio je nastavak na javno izrugivanje Antifašističkog vjesnika i SDP-ovca Tomića na vijest o zdravstvenom stanju kardinala Josipa Bozanića.

> Skandal: Antifašistički vjesnik i SDP-ovac Tomić naslađivali se i rugali bolesti kardinala Bozanića!

Izvor: narod.hr

1 comment

  1. Josip Kljaković Šantić

    Prof.Paul Stubbs, sociolog i sveučilišni profesor ispričao se za govor mržnje na svojem Facebook profilu. Za ruganje kardinalu Bozaniću riječima “Die you evil S of a B” ili u prijevodu “Umri, ti zli kurvin sine”. Stubbs je napisao ispriku tri dana nakon što je portal Narod.hr reagirao. Njegovu ispriku ja ne prihvaćam jer takvu mržnju prema visokom predstavniku Katoličke crkve može izreći samo sotonistički um. DAKLE Prof.PAUL STUBBS JE SOTONIST I ANTIHRVATSKI RASIST I TREBA MU OTKAZATI GOSTOPRIMSTVO . ON JE PERSONA NON GRATA ZA HRVATE I HRVATSKU. Fuck you bloody bastard- go home.

Odgovori

Skip to content