Plenković: Vican ostaje, ali ne želim prosvjede na ulicama oko reforme obrazovanja

“Postići ćemo kompromis, reforma obrazovanja ide dalje i učinit ću sve da ta tema više ne iznosi prosvjed na ulice”, rekao je u utorak predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković gostujući u središnjem HRT-ovom Dnevniku govoreći o aktualnim događajima u zemlji i reformi obrazovanja.

Upitan o najavi HNS-ove ministrice Blaženke Divjak da preuzima reformu obrazovanja i znači li to i smjenu Posebnog stručnog povjerenstva premijer je odgovorio:

“To je priopćenje stav HNS-a, našeg partnera. Posebno stručno povjerenstvo je tijelo koje imenuje premijer. Na moje inzistiranje, ovaj je put sastavljeno na pluralističan način.

No uočili smo da postoje svojevrsne praznine u provedbi Strategije i u dogovoru s Povjerenstvom i njegovom predsjednicom, rektoricom Dijanom Vican, naći ćemo najbolje metode za poboljšanje institucionalnog provođenja Strategije.

Zadaća je Povjerenstva da do 8. rujna iznjedri prijedlog akcijskog plana. To je naš zaključak otprije nekoliko tjedana. HNS će kao naš partner u vlasti, u dogovoru s HDZ-om kao partnerima, pridonijeti mogućoj modifikaciji postojeće strukture.

Postići ćemo kompromis, reforma obrazovanja ide dalje i učinit ću sve da ta tema više ne iznosi prosvjed na ulice. Mislim da je to krajnje nepotrebno i nelogično jer se oko toga svi slažemo”, poručio je Plenković.

Izvor: narod.hr/hrt

1 comment

  1. Ćiro

    Možete se reklamirati(drugo ništa i neznadu crveni “vašisti”) koliko hoćete vi hadezeovci i esdepeovci svi ste Nula, viste “đeca” star šugave komunističe partije jugoslavije,naučili ste se živjeti sa leđa naroda, isto kao i krpuše na “mudim” ovnova i jaraca! Sramite se svi skupa bagre komunjarske,rekli ste neozbiljno je prema poreznim obaveznicima ići na nove izbore?! Odgovorite jeli legalno pljačkati porizne obaveznike zadnjih dvadeset i pet godina, to su činile i vaša stare komunjare od četrdeset i pete do devedesete, represiom progonili su nas iz Hrvatske četrdeset i pete do devedesete,a vi nasljednici njihovi izgonite nas zadnjih 20 godina iz HRVATSKE pljačkom, lopovlukom, podizanjem poreza i zmišljajući poreze na socijalne stvari to jest kuće stanove itd(zar nismo platili porez na svaki blok matun sant itd,a političari rasprodaše sve, tako da se nemamo gdje zaposliti,djecu školujete da izgrađuju tuđe zemlje! A političari sa podignutom rukom na grudima čuvaju svoje lisnice u kojima se nalazi opljačkani novac hrvatskog naroda.Da je to tako, dokza je tome200.000 tisuća iseljenih, uništena privreda, radna mjesta, nezaposlenost, korupcija itd, zadnjih dvadest godina!

Odgovori

Skip to content