Paul Stubbs zbog govora mržnje upućenog kardinalu Bozaniću podnio ostavku

Znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, Zagreb, dr. sc. Paul Stubbs, danas je podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, javlja Večernji list.

Dr. Stubbs je javno izrazio duboko žaljenje zbog komentara iznesenog na društvenoj mreži o kardinalu Josipu Bozaniću. Taj je komentar nespojiv s funkcijom i dužnostima člana Nacionalnog vijeća te stoga dr. Stubbs podnosi ostavku na članstvo u navedenom tijelu.

Ekonomski institut, Zagreb osuđuje svaki vid komunikacije koji se može okarakterizirati kao vrijeđanje i omalovažavanje drugih osoba i institucija, govor mržnje, poticanje na nasilje i diskriminaciju te se ovim putem ograđuje od istupa dr. Stubbsa.

Ekonomski institut, Zagreb svaki takav istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu, navodi Večernji list.

Podsjetimo, Dr. Stubbs ispričao se tek nakon što je informacija o njegovom vrijeđanju i govoru mržnje prema katolicima objavljena u subotu na Narod.hr-u, puna 3 dana nakon što je objavio uvrjedu, želju da umre kardinal Katoličke Crkve koji je zbog zdravstvenih problema završio u bolnici.

Sociolog dr. sc. Paul Stubbs iz platforme “Zagreb je naš!” pridružio se primitivnom i huškačkom likovanju na društvenim mrežama nakon što je objavljena vijest da je kardinal Bozanić prošli tjedan umjesto na služenju mise u Imotskom ostao u Zagrebu na liječničku preporuku.

Dr. Stubbs napisao je “Die you evil S of a B”, na što je reagirao Krešimir Miletić, diplomirani socijalni radnik, javno zapitavši: “Čiji si ti sin dr. sc. Paul Stubbs? I kako bi se osjećao ti Paul, koji si kao stranac došao u Hrvatsku koja te primila i koja te hrani, da netko tvoju majku nazove kurvom, a tebe kurvinim sinom? I da ti napiše da crkneš?”, komentirajući Stubbsov govor mržnje.

Sociolog Stubbs predavač je na Ekonomskom institutu u Zagrebu, 2014. postaje članom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, član Platforme ‘Zagreb je naš’, a u Hrvatsku je stigao iz Liverpoola 1993. godine kao volonter za rad u izbjegličkim kampovima. Jedan je od osnivača Centra za mirovne studije. Na stranicama Ekonomskog instituta ističe se da mu je područje interesa: siromaštvo, nejednakost, i socijalna isključenost.

Izvor: narod.hr/Večernji list

1 comment

  1. Mario Milovčić

    I sad se vi čudite reakciji Hrvoja Marušića na ovakve crkotine i otrovne pupavke, a ne ljude, na njihovo stalno vrijeđanje, izazivanje, gađenje i blaćenje od hrvatskih Branitelja do Crkvenih velikodostojnika. Jedino kad se dirnu “bogova” Mjesića, Ostoje, Zokija ili Plenkija, MUP odmah reagira, ali običnu “raju”, u koju očito spadaju i Predsjednica i kardinali Stepinac i Bozanić, Branitelji i generali, Himna i Zastava i Jezik Domovine nam Hrvatske, može se nekažnjeno pljuvati najpogrdnijim kočijaškim izrazima. A di je sad MUP i DORH, Božinović i Cvitan? Pilsel, S. Đujić, Mario Mažić i njegova NGO-bagra, Pupavac i njegovi četnici iz SNV-Novosti i mnogi drugi s ove i one strane Une i Drine, zaslužili su izgon iz mrske im “ustaške” Domovine i nikakvu milost, jer takvi su nas gazili, pljačkali, ubijali i ponižavali od 1918. A taj Englez nek’ odjebe u skokovima u svoju kolonijalističku pripizdinu zvanu Britanija odakle je došao kao pas rata. HZODUS!!!

Odgovori

Skip to content