Gradonačelnik Krstulović Opara primio „brončanog“ Stipu Žunića

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je jučer bacača kugle Stipu Žunića, člana splitskog ASK-a, u povodu njegovog osvajanja brončane medalje na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u atletici u Londonu.

„I kao gradonačelnik i kao sportaš se veselim vašem uspjehu. Veselim se jer ste u Split donijeli još jednu veliku – svjetsku medalju i da uz Blanku Vlašić imamo još jednog atletičara svjetskog ranga“, kazao je splitski gradonačelnik. U prigodi srdačnog susreta on je zaželio Žuniću da ga bog sačuva od ozljeda, jer mu je tek 26 godina i pred njim je duga karijera. „Pred njim je velika karijera. On je mlad i nadam se da će trajati još najmanje dva olimpijska ciklusa i priuštiti nam velikih veselja“, rekao je gradonačelnik.

Sam Žunić je ponovio da se osjeća ponosno i zahvalno. „Medalja je bila tiha želja koja se ispunila. Fenomenalan je osjećaj, jedne neopisive sreće. Predivno je osjetiti i tu radost kod ljudi, to veselje i zahvalan sam svima na tome što su me tako dočekali“, rekao je Žunić. Na to mu je gradonačelnik replicirao kako svi mi trebamo biti zahvalni njemu izrazivši nadu da će se nakon predstojeće olimpijade pločica sa Žunićevim imenom postaviti na Rivi, između imena Splićana osvajača olimpijskih medalja.

U razgovoru je bilo riječi i o uvjetima treniranja. Žunić se pohvalno izrazio o svom klubu i Hrvatskom atletskom savezu, na čijim čelnim funkcijama je Splićanin Ivan Veštić. I Žunić i njegovi treneri su ukazali na teškoće treniranja cijele godine, jer Split nema adekvatnu dvoranu za bacanje kugle. Uz napomenu kako je sreća da Žunić ne baca koplje gradonačelnik je kazao da će gradske službe, zajedno s klubom potražiti takav prostor, pogotovo jer u ASK-u postoji kontinuitet vrhunskih rezultata u bacačkim disciplinama, a Žunićev uspjeh će potaknuti da se atletičari koji su se opredijelili za bacačke discipline nastave razvijati i ostvarivati ionako već zavidne rezultate. „Dao sam naputke službenicima da pronađu adekvatni prostor kojeg bi grad u narednom razdoblju, zajedno s ostalima mogao prilagoditi za zimsko treniranje, ali i popularizaciju bacačkog sporta među mladima u našem gradu“, izjavio je splitski gradonačelnik.

U cilju popularizacije sporta, atletike, a i promocije samog grada, na prijedlog gradonačelnika načelno je postignut dogovor da se već sljedeće godine, po uzoru na skakački spektakl na Rivi s Blankom Vlašić, organizira bacačko nadmetanje na Prokurativama i to neposredno nakon Hanžekovićevog memorijala u Zagrebu, kako bi se osiguralo sudjelovanje i najistaknutijih atletičara. „Za organizaciju tog događaja neće biti dovoljna samo financijska pomoć grada, nego i infrastrukturna pomoć. Svjesni smo što znači biti treći u svijetu, a pogotovo u kraljevskoj disciplini i to tri godine prije Olimpijskih igara. To je obaveza, ne samo sportskog kolektiva, nego i društvene zajednice. Siguran sam da će se pojaviti i sponzori, koji će u Stipi i njegovom timu vidjeti ljude koje treba poduprijeti. U Zagrebu je u sklopu velikog mitinga bacački sport je izdvojen kao posebno atraktivan publici i nema ni jednog razloga da u narednom razdoblju s našim „brončanim“ bacačem tako nešto ne napravimo u Splitu“, rekao je gradonačelnik.

Uz Ivana Veštića, primanju su prisustvovali Žunićevi treneri Martin Marić i Marko Mastelić te Hrvoje Akrap, pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content