Kardinal Puljić na proslavi 70. obljetnice mučeništva blaženog Miroslava Bulešića

U povodu obilježavanja 70. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića, porečko-pulski biskup Dražen Kutleša uputio je poziv svećenicima, redovnicima i redovnicama, vjeroučiteljima, članovima crkvenih udruga i pokreta, te svim vjernicima na komemorativni skup.

U pozivu biskup ističe kako se posljednja tri desetljeća ova biskupija svake godine 24. kolovoza okuplja u Lanišću i Svetvinčentu kako bi komemorirala časnu žrtvu bl. Miroslava.

Ove godine, na 70. obljetnicu, želimo svečano taj povijesni datum u našoj mjesnoj Crkvi obilježiti u Lanišću 23. kolovoza i u Svetvinčentu 24. kolovoza gdje će se središnja proslava održati u 18 sati na trgu ispred župne crkve.

Svečano euharistijsko slavlje predvodit će vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, ističe se u pozivu biskupa Kutleše.

Stoga biskup Kutleša preporuča i određuje da se 24. kolovoza navečer ni u jednoj crkvi na području Porečke i Pulske biskupije ne služi misa, već poziva subraću svećenike, redovnike i redovnice da se odazovu slavlju u Svetvinčent. Posebno pak biskup poziva mlada da sudjeluju u tom slavlju, kao i sve crkvene udruge i pokrete, „da svi zajedno s okupljenim vjerničkim narodom budemo dionici ovoga slavlja”.

Izvor: Misija

Odgovori

Skip to content