Dr. Željka Markić: Ne treba micati spomenik HOS-u u Jasenovcu – treba mijenjati izborni zakon

“Svako micanje spomen-ploče u Jasenovcu prije toga – u ovim političkim i društvenim okolnostima – bilo bi jedino čin odricanja od 11 mladića koji su poginuli braneći slobodu Hrvatske i pristajanje na velikosrpsku, jugoslavensku tezu da su hrvatski branitelji – bili “ustaše”, piše u svom komentaru na Facebooku, o temi aktualnoj posljednjih dana, predsjednica udruge U ime obitelji, dr. Željka Markić.

Komentar prenosimo u cijelosti:

“Ne treba micati spomenik HOS-u u Jasenovcu – treba mijenjati izborni zakon

Skup održan u ponedjeljak na Trgu žrtava fašizma u organizaciji najveće oporbene, parlamentarne stranke – Socijaldemokratske partije Hrvatske, SDP-a – potvrdio je istinitost informacija koje je U ime obitelji poslala prije 2 mjeseca, u lipnju, međunarodnim institucijama o porastu lijevog, komunističkog ekstremizma koji se ” između ostalog ogleda u tome što različite udruge, institucije i političke stranke javno zagovaraju rehabilitaciju i veličaju lik i djelo jugoslavenskog komunističkog diktatora i zločinca Josipa Broza Tita”.

Ne samo to, skup na kojem je zastava Republike Hrvatske zamijenjena zastavama “Socijalističke republike Hrvatske” , kao dijela SFRJ, razotkrio je odnos 15-tak stranaka i udruga, suorganizatora skupa uz SDP, prema Jugoslaviji – totalitarnoj državi čija je vojska – Jugoslavenska narodna armija (JNA) – 1991. godine izvršila agresiju na Hrvatsku zajedno sa četničkim postrojbama formiranim od Srba iz Srbije i dijela Srba iz Hrvatske.

Skup koji su nazvali “antifašističkim”, a u stvari je bio skup lijevih, komunističkih ekstremista do kraja je ogolio političku i ideološku pristranost većine hrvatskih medija i pokazao kako stvaraju lažnu, krivotvorenu sliku o Hrvatskoj u 2017. godini.

Većina tih medija godinama prikazuje da je problem ove države i društva “ustaštvo” i “klerofašizam”, a ne lijevo-liberalni, komunistički ekstremizam usko povezan s korupcijom, koji netolerancijom i lažima sprječava demokratsku, javnu raspravu o svim važnim pitanjima u Hrvatskoj – od vrijednosti braka i obitelji, odnosa prema Domovinskom ratu, Katoličkoj Crkvi, obrazovanju – preko borbe protiv korupcije, zaštite prava radnika na slobodnu nedjelju, promjene izbornog sustava ili zloupotrebe državnog, proračunskog novca upravo za stranke i udruge koje organiziraju i podupiru ovakve skupove.

Isti ti mediji koji godinama sve koji vole predivne Thompsonove pjesme proglašavaju “zatucanim ustašama” nisu “kulturnjake” Uršu Raukar, Vili Matulu, predsjednicu udruge koja bi se trebala baviti ljudskim pravima Sandru Benčić, predsjednika SDP-a Bernardića – govornike i organizatore ovog skupa jasno označili kao “nazadne, totalitarne, zatucane” zagovaratelje totalitarnog, komunističkog režima i države čija je vojska držala pod okupacijom jednu trećinu Hrvatske 4 godine, od 1991. do 1995. – mučeći i ubijajući Hrvate, silujući, pljačkajući i provodeći etničko čišćenje Hrvata u Hrvatskoj.

Isti političari, udruge i mediji koji bi danas cenzurirali pjesmu Čavoglave za koju je svima jasno da je bila himna obrane od četnika i Jugoslavenske armije koja ih je naoružavala, trenirala i vodila, a ne ustaška pjesma – ne upozoravaju hrvatsku javnost da nas, predvođeni predsjednikom najveće oporbene stranke Bernardićem – ti ljubitelji države (Jugoslavije) i vojske (JNA) koja je palila i uništavala Vukovar i Hrvatsku – vraćaju u mračnu prošlost kad su ljude zatvarali zbog pjevanja “Vile Velebita”, naručivali politička ubojstva u inozemstvu, a hrvatskom branitelju HOS-a, Slavku Jageru, 29.11.1991. na “Dan Socijalističke federativne republike Jugoslavije”, u Jasenovcu iskopali oči odvijačem i slomili svaku kost u tijelu.

Svakom poštenom i objektivnom promatraču jasno je – kad se makne medijsko-politička mreža laži – da problem Hrvatske nije ustaštvo ili fašizacija društva, već rehabilitacija komunizma i jugoslavenstva usko povezana s korupcijom i isisavanjem novca iz državno proračuna Hrvatske, a koja i danas, 2017., u konačnici služi istom cilju kao i kroz 45 godina komunističke Jugoslavije – da privilegirane kaste, nametanjem ideologije odlično žive na račun drugih, uvjeravajući one od kojih kradu da su sami krivi za situaciju u kojoj se nalaze… jer su “ustaše”.

U ovim okolnostima – s HDZ-ovim premijerom koji mjesecima na zahtjev istog Pupovca, Bernardića i ekipe traži “zakonit način” da makne ploču u Jasenovcu podignutu Slavku, Davoru, Miri, Miroslavu, Dini, Zlatku, Ivanu, Miroslavu i dvojici mojih imenjaka – koji su poginuli braneći Hrvatsku 1991. i oslobađajući je 1995. od četnika i Jugoslavenske armije – umjesto da traži zakonit način za smještanje svojih koalicijskih partnera iz HNS-a i SDSS-a u zatvor zbog gospodarskog kriminala – mogu samo zaključiti: Ne treba micati ploču u Jasenovcu podignutu hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata – treba promijeniti izborni zakon.

A onda, jednog dana, kad će hrvatski građani, zahvaljujući poštenom i demokratskom izbornom zakonu po mjeri 21. stoljeća – kakav imaju sve druge države Europske unije – imati priliku izabrati vjerodostojne predstavnike desnog centra i ne-komunističke predstavnike lijevog centra, onda kad u Hrvatskoj, zahvaljujući poštenom i demokratskom zakonu – neće predstavnik političke stranke nacionalne manjine moći odlučivati o proračunu ili Vladi Republike Hrvatske – kao što to ne može činiti niti u jednoj od država Europske Unije – onda, jednog dana će tako formirana Vlada, u državi u kojoj lopovi kojoj god da stranci pripadaju idu u zatvor, a mediji isto tretiraju zagovaratelje svih lijevih totalitarnih režima – od nacionalsocijalizma do komunizma – moći okupiti roditelje i članove obitelji pripadnika obrambenih snaga RH, HOS-ovaca koji su mučeni i ubijeni u Domovinskom ratu na području Jasenovca i zamoliti ih, da kao izraz naše ljubavi i osjetljivosti prema obiteljima onih koji su ubijeni tijekom Drugog svjetskog rata u Jasenovcu – maknemo zakoniti logo njihove postrojbe. Ne zato što je bio “ustaški”, već upravo zato što nije bio “ustaški”.

Svako micanje spomen-ploče u Jasenovcu prije toga – u ovim političkim i društvenim okolnostima – bilo bi jedino čin odricanja od 11 mladića koji su poginuli braneći slobodu Hrvatske i pristajanje na velikosrpsku, jugoslavensku tezu da su hrvatski branitelji – bili “ustaše”. Bio bi to čin odricanja od svih onih pripadnika HOS-a, zakonite postrojbe Hrvatske vojske, koji su kad je bilo je bilo najteže, u jesen i zimu 1991., žrtvovali svoje živote braneći sve nas. Bilo bi to sramotno plaćanje još sramotnije ucjene sa samo jednim ciljem – zadržavanjem vlasti.”, objavila je dr. Markić na svome Facebooku.

Ne treba micati spomenik HOS-u u Jasenovcu – treba mijenjati izborni zakonSkup održan u ponedjeljak na Trgu žrtava…

Gepostet von Željka Markić am Mittwoch, 30. August 2017

Izvor: narod.hr

1 comment

Odgovori

Skip to content