Bruna Esih: Građani bi se trebali zabrinuti zbog Josipovića i Mesića koji sjede pod totalitarnim simbolima

“Danas ne očekujemo ništa neočekivano. Svi su preduvjeti da bi do preimenovanja došlo već ispunjeni kada smo dobili jamstva u obliku 26 potpisa gradskih zastupnika. Ako ljudi drže do svog imena i riječi, ništa loše se ne bi trebalo dogoditi”, kazala je Bruna Esih za N1.

Na pitanje je li ju strah zato što Bandić navodno vrbuje neke zastupnike SDP-a kako bi mogao složiti novu većinu u Skupštini bez njezine stranke, Esih odgovara: “Ne, nije nas strah. Neovisne ne treba biti strah. Ušli smo s jasnom misijom u politički život Zagreba i Hrvatske. Nema ništa loše u tome što Bandić pokušava dobiti što veći broj zastupnika kako bi bio siguran da će njegovi prijedlozi proći. Zasad ne smatram da bi iza toga trebale stajati bilo kakve teorije zavjere, a Neovisni će se znati postaviti u bilo kojoj situaciji i mislim da ni u jednoj ne možemo biti gubitnici”, rekla je.

“Uklanjanje Titovog imena je važno nacionalno pitanje i nadam se da će i drugi gradovi postupiti ovako kako će se, vjerujem, i ovdje dogoditi. Mi smo u 21. stoljeću i građane ne bi trebala zabrinjavati ova inicijativa. Više bi ih trebao zanimati nastup Josipovića i Mesića, koji su oba bivši predsjednici i koji sjede ispod zvijezde i Titove slike, a govore o regresiji hrvatskog društva. Morali bi se zamisliti zašto imaju potrebu sjediti pod totalitarnim simbolima. Mi smo za ukidanje svakog oblika totalitarizma, pa tako i komunizma”, kazala je Esih.

Komentirala je i ploču HOS-a u Jasenovcu.

“Moramo paziti u kojem kontekstu razgovaramo. Kada se govori o HOS-u, moramo imati na umu vrijeme u kojem se to događalo. Oni su poginuli u Jasenovcu. To je zasad legalan natpis, kao što je to legalna postrojba”, poručila je.

Izvor: narod.hr/n1

3 comments

  1. strauss

    KAKVO VAS JE VESELJE SNAŠLO I ŠTO JE ZASTRAŠUJUĆE?
    Pa to viču i vesele se oni, koji su plakali za krvnikom titom , “Boga mu molili”, u partiji i udbi bili , sa zločincom titom i poslije njega od 1945-do 1990 Hrvate ubijali, mučili i u logore gonili! Ne viču i ne vesele se dabi zločincu titu trg ostavili,nego trguju da njihova nedjela koja su počinili sa njim ostanu neotkrivena, zato se oni bore! Ovo što je otišlo par centimetara midine, tojest lima sa “njegova trga”, to je toliko veliko i veličanstveno kao kada hoćete kockom šećera zasladiti Jadransko more! Zar vam je svima nejasno, da svi zločinci i diktatori moraju otići na smetište povjesti? Da bi opstali nemaju mogućnosti nianko 0,00001% to vam je rekao i Njemac Gauck! Zar ne znate da je i Njemački Sud trazio otvaranje ARHIVE? Tu se ISTINA krije, zato drugovi hoće da sa nekoliko centimetara LIMA, to jest MIDINE žele zaustaviti otvaranje ARHIVE i time zataškati svoja i njegova nedjela koja su počinili sa ločincom titom!U Hrvatskoj će tito,komunizam i komunistički zločinci pasti jedino kada se otvori kompletna ARHIVA! Tko je za otvaranje arhive, taj je za ISTINU I PRAVDU, a svi,koji su protiv OTVORANJA ARHIVE SU ZA ZAŠTITU TITA KOMUNISTA I NJIHOVI ZLOČINA!

  2. Ja

    Ovo je veliki događaj za nacionalnu samosvijest. Nakon što je “pao” trg u Zagrebu, lakše će padati komunistički zamkovi i skloništa u periferiji.
    Dobro je što su – antifašisti, naši zagovornici Titova trga, par dana prije toga, javno pokazali cilj svoje borbe i politike, uz nazočnost kompletnog čelništva SDP-a, kada su na svom centralnom skupu u Zagrebu, mahali zastavama Sovjetskog saveza, zvijezdama petokrakama, srpovima i čekićima, i – bez ijedne jedine zastave Republike Hrvatske ili bilo kakvog našeg nacionalnog obilježja! (U srcu Hrvatske – oni slave, veličaju, pozivaju i zazivaju sovjetsku i komunističku prošlost?!!)

  3. Marijan Glamocak

    Zaista zastrašuje fanatizam sljedbenika genocidnog maršala. Oni postaju sve agresivniji, ljući, s više eksplozivne mržnje u izjavama. Namjera im je bez sumnje stvoriti ekstremnu borbenu ljevicu koja će biti spremna na revolucionarne djelatnosti.

Odgovori

Skip to content