Najava predstojećih događanja u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Podjela kanonskih mandata vjeroučiteljima

Povodom početka nove školske godine u subotu, 2. rujna u 10 sati u katedrali sv. Dujma u Splitu, slavit će se svečano euharistijsko slavlje i zaziv Duha Svetoga za vjeroučitelje/ice Splitsko-makarske nadbiskupije. Misu će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, koji će tom prigodom službeno podijeliti novim vjeroučiteljima kanonske mandate na temelju kojih oni izvode nastavu katoličkoga vjeronauka u školama. Nakon mise bit će upriličen prigodni domjenak u prostorijama katedralnoga župnog ureda.

Solin: 19. Papa fest

Devetnaesti ”Papa fest”, festival duhovih šansona bit će upriličen u nedjelju, 3. rujna u 20 sati ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu. ”Papa fest” je glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava koji je osnovan kao tradicionalni spomen na pohod Svetoga Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i na njegov nezaboravni susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998. godine. Festival nije natjecateljskoga karaktera. Nastupit će: Papa band (Solin), VIS Aurora (Solin-Ninčevići), VIS Izidor (Split), VIS Agnus (Split), VIS Snaga vjere (Kaštela), VIS Sv. Lovre (Trogir), VIS Dominik (Split), VIS Dodir milosrđa, VIS Gospine ruže, VIS Znak pobjede, zbor Mihovil (Split) i Vedran Vegar. Pokrovitelj je župa Gospe od Otoka Solin i grad Solin.

Početak školske godine u splitskom sjemeništu

U povodu početka nove školske godine splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodit će euharistijsko slavlje i zaziv Duha Svetoga za djelatnike i učenike splitskoga Nadbiskupskog sjemeništa i Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ u ponedjeljak, 4. rujna u 8.30 sati u sjemenišnoj kapeli.

Izvor: Silvana Burilović Crnov/smn.hr

Odgovori

Skip to content