Završena trodnevna festivalska događanja u Solinu

Jednu od festivalskih nagrada za doprinos promociji turizma Hrvatske u svijetu, primila je ovom prilikom atletičarka Blanka Vlašić

{jathumbnail off}Svečanošću u solinskom hotelu „President“ završena su trodnevna festivalska događanja međunarodnih turističkih manifestacija: 20. INTERSTAS-a, 16. Međunarodnog festivala turističkog filma, te 12. predstavljanja hrvatskih gradova i mjesta za Zlatni cvijet Europe.

Jednu od festivalskih nagrada za doprinos promociji turizma Hrvatske u svijetu, primila je ovom prilikom atletičarka Blanka Vlašić.

– Jako je lako dobiti ovu nagradu jer meni nikada nije teško predstavljati svoju zemlju, uvijek kažem da živim na najljepšem dijelu planeta – kazala je Blanka.

Nagrade su, među svih 46 laureata, primili i novinari iz BiH, Dragan Marijanović i Miljenko Karačić.

U svečanom programu nastupili su HFD „Jadro“, Klapa „Putalj“,KUD „Salona“ i muška klapa „Filip Dević“ iz Splita koja je dobila također nagradu za doprinos turizmu u sklopu 50 godina djelovanja.

{jathumbnail off}Prikazan je i dio iz predstave „Muka sv.Dujma“ kazališta „Ilirik“ iz Splita koja je također nagrađena, kao i njezin redatelj Rade Perković.

Festivalsko priznanje dobila je i Turističko-ugostiteljska škola iz Splita koja je ove godine u natjecanju konkurirala i učeničkim filmom „Đir s Dioklecijanom“.

Mia Sesartić/croative.net

Odgovori

Skip to content