Predstavljen međunarodni vjerski bestseler “Kad župniku prekipi” Jeana Merciera

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak 7. rujna predstavljen je humoristični hit roman “Kad župniku prekipi”, literarni prvijenac autora Jeana Merciera. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. Izvorno objavljen na francuskom jeziku, ovaj roman je dobio odlične književne kritike, a izvrsno je prihvaćen i od publike, postavši izdavački fenomen u Francuskoj s nakladom od 50.000 primjeraka, a potom i u Italiji gdje je trenutno jedna od najčitanijih vjerskih knjiga. Razlog ove iznimne uspješnosti romana je u tome što je Mercier svojim fantastičnim književnim talentom, kako to ističe vatikanski dnevnik Osservatore Romano, uspio odlično spojiti duhovitost i duhovnost, ponudivši čitateljima zajedno i zabavni humor i dubinu.

Ovaj međunarodni bestseler pobudio je veliko zanimanje i hrvatskih čitatelja pa su se za Verbumovo izdanje u prijevodu poznate književnice i prevoditeljice Ivane Šojat vršile predbilježbe već i prije samog objavljivanja.

Glavni lik romana je vlč. Benjamin koji se suočava s mnogobrojnim problemima: župljanke zadužene za cvjetne aranžmane na oltarima međusobno se ogovaraju i svađaju, netko je uneredio ispovjedaonicu, a nekolicina vjernika pokrenula je peticiju protiv njega. Jedni mu zamjeraju da je konzervativan i zaostao, a drugi da nije dovoljno predan zaštiti tradicionalnih vrijednosti. Biskup je nezadovoljan, a on krajnje frustriran. Svega mu je dosta, definitivno mu je prekipjelo te odlučuje pokupiti stvari i nestati. Čitav niz neočekivanih događaja koji će potom uslijediti čitateljima koji uzmu u ruke ovaj roman jamči odličnu zabavu i istinsko zadovoljstvo čitanja, ali i jedan sasvim novi pogled na život i ljude.

Pisan u najboljem duhu Guareschijeva don Camilla, a istovremeno aktualan i vrlo životan, roman “Kad župniku prekipi” mnoge će nasmijati i ganuti do suza te je doista izvrsno štivo za sve one koji su željni pročitati “fantastičan roman prepun inteligencije, humora i mudrosti” kako to navodi poznati francuski dnevnik La Croix.

Knjiga “Kad župniku prekipi” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr.

Izvor: Verbum/hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content