(VIDEO) Pogledajte što su Divjak i Jokić pričali na tribini uz pivo

Sadašnja ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak prije tri godine nastupila je kao gošća “Skeptika u pubu” (u klubu Sax u Zagrebu) u organizaciji Društva za promociju znanosti i kritičkog mišljenja na temu: “Stanje na Sveučilištu u Zagrebu”.

U razgovoru koji je vodio Boris Jokić, uz Divjak su sudjelovali Dean Duda i Pavel Gregorić, a zanimljivo je da je među pozvanima bio i Marko Matijević, osnivač i glavni urednik portala Srednja.hr, a danas jedan od velikih pobornika ministrice.

Prilikom ovog događaja, Divjak se, sarkastičnim tonom i ne birajući riječi, obrušila na rektora Borasa, podsjećajući u svakoj rečenici na svoju frustraciju izbornim porazom kada je u proljeće 2014. sa samo tri glasa razlike izgubila izbore od Borasa.

Teško se oteti dojmu da mu je to zaboravila jer ga nimalo ne štedi u svojem osvrtu na stanje na Sveučilištu.

Ne ulazeći u opravdanost pojedinih kritika koje iznosi, može se reći da u svom govoru buduća ministrica gotovo napada samu instituciju Sveučilišta.

S prijezirom se osvrće na “rektora i rektorski kolegij”, a samog Borasa izruguje nazivajući ga “rektorom supermanom”, “članom mnogih družbi” (“družbe Pere Kvržice”) te ga optužuje da je u izbornom postupku pogodovao dekanima. Nakon kritika na Ekonomski fakultet u Zagrebu, prilikom čega govori o nužnim izmjenama Zakona o osiguravanju kvalitete, ona grubim tonom vrijeđa upravu Sveučilišta nazivajući ju “društvom opasnih namjera”.

Dovoljno je pogledati video (4.10-16.10) i prisjetiti se u kojoj je mjeri društvo koje u pubu Sax uz pivo raspravlja i blati vodeće nacionalno sveučilište režiralo sadašnje događaje.

Podsjetimo, Blaženka Divjak, kao predloženica Vijeća biotehničkog područja, bila je jedna od četvero kandidata na izborima za rektora Sveučilišta u Zagrebu održanim u proljeće 2014. te je u drugom krugu glasovanja s 31 osvojenim glasom izgubila od protukandidata Damira Borasa, (predloženika Vijeća društveno-humanističkog područja i triju sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta) koji je osvojio 35 glasova.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content