Papa Franjo: Naučimo od Krista shvaćati i prihvaćati Božju volju

Papa Franjo u molitvi ispred križa u Villavicenciju, u Kolumbiji; 8. rujna 2017. – REUTERS

Pozdravljajući vjernike na kraju audijencije, Papa je podsjetio da se u Crkvi (14. rujna) slavi blagdan Uzvišenja svetoga Križa. Mislite na to – kazao je – da je po Kristovu Križu zlo poraženo, smrt pobijeđena, te da nam je darovan život i vraćena nada. Znajte uvijek otkriti i prihvatiti tu poruku Isusova Križa, poruku ljubavi spasenja.

Taj nas blagdan podsjeća da put svetosti prolazi kroz Križ – dodao je papa Franjo te napomenuo da s tog stajališta valja gledati svako trpljenje: bolest, nepravde, siromaštvo i neuspjehe. Neka Križ za nas bude izvor pročišćenja, života i snage u duhu. Noseći s Kristom svoje svakodnevne križeve i teškoće, naučimo od Njega biti sposobni shvatiti i prihvatiti Božju volju.

Obrativši se potom posebno mladima, bolesnima i mladencima, Papa je mlade potaknuo da osnaže razgovor s Bogom, šireći Njegovo svjetlo i Njegov mir. Bolesnima je rekao da pronađu utjehu u Križu Gospodina Isusa koji nastavlja svoje otkupljujuće djelo u životu svakog čovjeka; a mlade bračne parove je potaknuo da nastoje održati stalnim odnos s raspetim Kristom, kako bi njihova ljubav bila sve istinskija, plodnija i trajnija.

Izvor: Radio Vatikan

Odgovori

Skip to content