Predstavljanje knjige „Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena“ izazvalo veliki interes

Dana 26. rujna 2017., u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, u prepunoj dvorani Dominikanskog samostana u Splitu predstavljena je najnovija knjiga veterana hrvatskog nezavisnog novinarstva Vjekoslava Krsnika „Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena“.

Uz autora o knjizi su govorili Željko Glasnović, saborski zastupnik i umirovljeni  general HV-a i HVO-a i Marijo Popović, mag. iur., član Upravnog vijeća HUB-a dok je cijelim događajem moderirala Silvana Dragun, prof., potpredsjednica HUB-a.

100 (6)

U svom izlaganju Marijo Popović istaknuo je de se u knjizi radi o osobnom autorovom izboru 100 osoba dok bi svatko od prisutnih u dvorani imao nekakav svoj popis. Činjenica je da „hrvatski Jugoslaveni“ čine političku, društvenu, medijsku i svaku drugu elitu našeg društva. Osvrnuo se na nekoliko svojih sugrađana koji se spominju u ovoj knjizi.

Prvo se dotaknuo Borisa Dežulovića i citirao njegovu izjavu „nisu svi katolički domoljubi hulje, ali su sve hulje do posljednjeg katolički domoljubi; baš nikad, razmislite, niste vidjeli osuđenog lopova, silovatelja ili ubojicu bez krunice i šahovnice“.

Zatim je citirao njegovog kolegu Antu Tomića i njegovu izjavu o Bleiburgu: „Okupi se na jednom austrijskom proplanku i do petnaest tisuća luzera, očekujući valjda da ih svijet napokon pogleda, smiluje im se i nakon više od sedamdeset godina poništi rezultat Drugog svjetskog rata“.

thumbnail (4)

Kao posljednjeg naveo je Dragana Markovinu kojega je Milorad Pupovac zaposlio da vodi Arhiv Srba u Hrvatskoj. Također je citirao i jednu od mnogobrojnih njegovih antihrvatskih izjava: „Kad god je igrala Jugoslavija, na primjer kad bi išla himna u stanu bi se digli na noge i slušali tu himnu. Ja danas kad čujem Lijepu našu, volim gledati da Hrvatska izgubi. Meni Hrvatska ništa ne predstavlja..“

Dežulović, Tomić i Markovina primjer su osoba koje vrijeđajući hrvatske nacionalne simbole i kršćanska obilježja, hrvatsku državu, branitelje, domoljube i naše tradicionalne vrijednosti mjesečno zarađuju enormne svote novca. Nažalost mjesečni prihod svakoga od njih dobrano premašuje godišnji prihod mnogih udruga koje promiču domoljubne, kršćanske i tradicionalne vrijednosti.  

Razlika između njih i nas, ukoliko se već mora napraviti podjela jest u tome što mi ne poznajemo riječ mržnja za razliku od njih koji su zadojeni mržnjom i odgajani u mržnji.

100 (3)

General Glasnović na svoj osebujan način pokušao je prikazati duhovno stanje nacije. Osobe koje se spominju u knjizi zarobljene su u zlu i sotoni. Hrvatsku ne mogu voditi marionete ni dodvorice već hrabri lideri. Dotaknuo se i položaja Hrvata u BiH  te istaknuo da Republika Hrvatska mora na kvalitetniji način brinuti o njima. Potrebno je regulirati status HVO-a i njegovih pripadnika. Mnoge stvari o kojima je govorio prije nekoliko godina nažalost danas se događaju. Svoje obraćanje završio je s poklikom „Za Domovinu i Krista protiv komunista“!

Na kraju se okupljenima obratio autor knjige Vjekoslav Krsnik. Autor je rekao da su na svim bitnim položajima u RH  jugoslaveni te je posebno istaknuo važnost medija u cjelokupnoj društvenoj i političkoj situaciji. Mnogo je bilo protivnika ove knjige i onih kojima nije drago što se promovira ali nastavit ćemo i dalje. U ovoj knjizi se navodi 100 osoba imenom i prezimenom ali ovdje neću stati, rekao je Krsnik. Svoje obraćanje završio je pozdravom „Za dom i domovinu spremni“.

Izvor: hu-benedikt.hr

4 comments

  1. Mario Milovčić

    Waltere, braniš li ti “Capajebo” zbog kojega su prekodrinski Vlasi, ili poznatiji kao Servi, izazvali I. svjetski rat, pa su ih potučene, bez države i zbijene na Krfu 1917. iz mrtvih vratili njihovi prijići, najveći kolonijalisti, pljačkaši i ubojice u povijesti – Englezi. Pa su im 1945. pomogli pobiti iz milosrđa više od milijun Hrvata, muslimana, folksdojčera, Židova, Albanaca, Makedonaca i ostalih, da bi broj fašističkih žrtava rata 1941-45. za potrebe “pravedne ratne reparacije” popeli na 1,7 milijuna!?! A kad tome dodamo najmanje bar 700.000 do okruglo milijun iz Jasenovca, onda je to još i malo. Srbske logore nećemo ni računati! Imali su od koga i učiti!? Učiš li i ti od njih? Ako li je Krsnik “mrzitelj svih razumnih u ovoj državi”, reci je li ta država Hrvatska ili možda ona od spomenutoga mrziteljskoga trojca ljubljena Juga druga Ljubičice bijele. Očito mrziš više Krsnika nego svih tih 100 komada fašističke đubradi iz knjige. Ajde moj Valtere, lovi rake govnjare!

  2. walter

    “Razlika između njih i nas, ukoliko se već mora napraviti podjela jest u tome što mi ne poznajemo riječ mržnja za razliku od njih koji su zadojeni mržnjom i odgajani u mržnji.” Je, čista istina zato je Krsnik (koji je inače mrzitelj svakog razumnog u ovoj državi !) i izdao knjigu ovakvog naslova kako bi se bijes prisutnih mogao kanalizirati na objekte njegova remekdjela i potaći ih na ljubav jer, sigurno na predstavljanju knjige nije bilo nikog rođenog u Jugoslaviji , sve sama djeca rođena devedesetih godina. Bravo Krsnik, da ne poznajem tvoj opus i skladište mržnje iz kojeg istresaš bez okakvog srama svoje nebuloze, možda bih ti i povjerovao !

  3. Maja- Marija Jelinčić

    na svim bitnim položajima u RH su jugoslaveni kazao je ….Ta narod ih je izabrao koncentrirane uglavnom u HDZ kao vodećoj stranci kroz ovih 20 i više godina a njihove politike su katastrofalne i pogubne za Lijepu našu koja je sve manje lijepa i sve manje naša….

Odgovori

Skip to content