Split: Javni skup „Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju“

Dragi prijatelji,

Hrvatski će sabor uskoro odlučivati o ratifikaciji Konvencije o zaštiti žena od svih oblika nasilja poznatijom kao „Istanbulska konvencija“. Njenom ratifikacijom, ona kao međunarodni dokument postaje dio unutarnjeg pravnog poretka te se svi zakoni kao i cijeli odgojno-obrazovni i zdravstveni sustav s njom moraju uskladiti.

Formalno gledano, svrha  Konvencije je zaštita žena od svih oblika nasilja, što je nesumljivo plemeniti cilj kojeg će poduprijeti svaki razuman čovjek. No, kako to obično biva, arhitekti kulture smrti plemenite ciljeve „zaštite ljudskih prava“ koriste za promicanje svojih protubožjih i protuljudskih ideologija. Ovom konvencijom hrvatskom društvu se želi nametnuti pseudoznanstvena rodna ideologija (dosada u povijesti najsustavniji i najpromišljeniji udar na Božji poredak).

Bit rodne ideologije je tvrdnja da je spol biološki zadan i nepromjenjiv, dok je rod društvena konstrukcija, nestabilna i nepromjenjiva pa tako svatko prema svojoj volji može birati svoj rod, tako da prema spolu može biti muškarac, a prema rodu žena. Dakle, ženom se ne rađa, nego postaje (kako to tvrdi njena rodonačelnica Simone de Beauvoir).

Na Svjetskom danu mladih u srpnju 2017. u svom obraćanju Papa Franjo kaže: „U Europi, u Americi, u Latinskoj Americi, u Africi i u nekim zemljama Azije postoje ideološke kolonizacije. A jedna je od njih – kažem to jasno s imenom i prezimenom – rodna ideologija“.

Hrvatski biskupi su nas pozvali da se čvrstvo držimo jedine ispravne definicije čovjeka i ljudske naravi, one iz Svetog pisma i Objave; da prema njoj živimo, a svaku lažnu i čovjeka nedostojnu, odlučno odbacimo.1)

Građanska inicijativa „Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju“ održat će javni skup ispred crkve Gospe od zdravlja u nedjelju, 1. listopada 2017. godine u 17 sati, na kojem ćemo se pridružiti pozivu HBK saborskim zastupnicima da ne ratificiraju Istanbulsku konvenciju. Na skupu će govoriti mnogi istaknuti katolički intelektualci. Vjerujemo da će djelovanje Duha Svetoga, i kroz brojni odaziv ljudi na skupu, biti poticaj zastupnicima u odbacivanju uvođenja rodne ideologije u hrvatsko društvo.

GI „Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju“

Organizacijski odbor

1) Priopćenje s jesenjeg zasjedanja HBK 15. listopada 2014.-  „Muško i žensko stvori ih“

1 comment

  1. kristijan

    Dajte im iste plaće za isti rad, ne ubijaje svoje partnerice, cijenite domaćice/radnice…
    one nisu drugotne – tako ćete ih štititi!

    A religijska ideologija to nije kolonijalizacija…?

Odgovori

Skip to content