Djeca gay roditelja zahvaljuju Dolceu i Gabbani na hrabrosti

„Nitko ne doživljava tako surove napade od strane gay lobija koliko oni koji i sami pripadaju gay zajednici i koji propituju aktivizam LGBT zajednice: djeca homoseksualnih parova i jednako tako homoseksualci koji brane njihova prava.“ I nitko tako dobro ne poznaje gay zajednicu kao oni koji joj i sami pripadaju i znaju dobro da to nije nikakvo okruženje za dijete. Šestero djece gay roditelja napisalo je pismo potpore modnim dizajnerima Dolceu i Gabbani protiv kojih je Elton John pokrenuo bojkot, a pridružuje mu se sve više slavnih imena: Ricky Martin, Courtney Love, Martina Navratilova… Njih šestero zatražilo je status „prijatelja suda“ u procesu pred američkim Vrhovnim sudom koji u lipnju odlučuje hoće li sve američke države morati priznati istospolni „brak“. Njihovo svjedočanstvo pred jednim Žalbenim sudom u SAD-u već je obišlo svijet, a neki od njih napisali su i knjige o „nevinim žrtvama rata za bračnu jednakost“.

Pismo za Dolce i Gabbanu od šestero djece koju su odgojili istospolni parovi: „Hvala vam na hrabrosti!“

„Želimo pohvaliti vašu hrabrost i zahvaliti vam jer ste naša inspiracija. Ali također vas preklinjemo da ne odustanete kada se pojača intenzitet negativnih reakcija protiv vas.“

Autori: Heather Barwick – Rivka Edelman – Katy Faust – Robert Oscar Lopez – Denise Shick – Dawn Stefanowicz

Objava: 16. ožujak, 2015.

Dragi Dolce i Gabbana,

primite puno pozdrava iz Sjedinjenih Američkih Država. Šest potpisnika ovog pisma osobe su koje su odrasle uz roditelje homoseksualce ili lezbijke i njihove partnere. Petero nas smo žene, a jedan je muškarac biseksualac, i svi smo našu djecu odgojili s partnerom ili partnericom suprotnog spola. Želimo vam zahvaliti što ste dali svoj glas za ono što smo naučili kroz vlastito iskustvo: svako ljudsko biće ima jednu mamu i jednog tatu i lišiti dijete jednoga od njih znači lišiti ga njegova dostojanstva, ljudskosti i jednakosti.

Znamo da homoseksualni roditelji mogu biti puni ljubavi upravo zato jer smo imali takve roditelje i oni su nas voljeli. Ipak, svatko od nas na vlastitoj je koži iskusio težak udarac i napade koji se neizbježno događaju kada netko od nas insajdera pokuša dovesti u pitanje opće prihvaćen i dominantno pozitivan stav o istospolnom roditeljstvu. Svjesni smo da ćete se naći pod užasno velikim pritiskom, naročito sada kada se i u Italiji i u SAD-u radi sve kako bi se cenzurirala nastojanja za obranom prava djece na oca i majku, sve s ciljem da se udovolji interesima moćnog gay lobija.

Nitko ne doživljava tako surove napade od strane gay lobija koliko oni koji i sami pripadaju gay zajednici i koji propituju aktivizam LGBT zajednice: djeca homoseksualnih parova i jednako tako homoseksualci koji brane njihova prava (kao što ste vas dvojica).

Velika je vjerojatnost da će mnogi u međunarodnoj zajednici pokušati otkazati vaše programe, cenzurirati vaše reklamne kampanje i koristiti internet kako bi uništili vaš ugled. Ali sami ste sebi dokazali kako ste beskrajno hrabri. I velika ste nam inspiracija upravo sada dok se nas šest pripremamo poslati pisma Vrhovnom sudu SAD-a u kojima ćemo progovoriti protiv gay „braka“.

Želimo pohvaliti vašu hrabrost i zahvaliti vam jer ste naša inspiracija. Ali također vas preklinjemo da ne odustanete kada se pojača intenzitet negativnih reakcija protiv vas. Ukoliko pogazite ono što ste rekli i ispričate se zbog vaših riječi, učinit ćete djecu koja žive u istospolnim domaćinstvima još ranjivijima i još ćete ih više diskreditirati. Zbog zajedničkog dobra svih nas, kao i zbog dobra sve djece koja žive u Italiji, važno je da se ne ispričavate zbog svojih riječi i da se ne predate. Umjesto toga, podržavajte i dalje ideju da sva djeca imaju potrebu rasti u zajednici sa svojom majkom i svojim ocem. Radi se o ljudskom pravu.

Molimo vas da nam se javite ukoliko vam na bilo koji način mi možemo pomoći. Nismo svi kršćani, ali želimo vam ipak poslati naš blagoslov uz obećanje da ćemo od sada postati kupci vašeg brenda Dolce&Gabbana.

Heather Barwick, suradnica internetskog magazina Federalist
Rivka Edelman, koautorica knjige „Jiftahove kćeri: Nevine žrtve rata za bračnu jednakost“
Katy Faust, autorica na blogu asktheBigot
Robert Oscar Lopez, koautor knjige „Jiftahove kćeri: Nevine žrtve rata za bračnu jednakost“
Denise Shick, autorica knjige „Tajna moga tate“
Dawn Stefanowicz, autorica knjige „Izlazak iz tame: Moj život s ocem homoseksualcem ”

Izvor: asktheBigot

1 comment

  1. kristijan

    Što bi onda rekla na svoju odrastujuću okolinu djeca odrasla u heteroseksualnim brakovima koji se raspadaju u sve većemo postotku..?

Odgovori

Skip to content