U sklopu Tjedna sjećanja u Splitu i Imotskom prikazat će se film koji odgovara na neistine o Domovinskom ratu

U sklopu ovogodišnjeg Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju u Splitu i Imotskom prikazat će se film “Oni su Hrvatska” i to prema sljedećem rasporedu:

14. studenog 2017., utorak – Split / Studentski dom dr. Franjo Tuđman / 20 sati / – prikazivanje dokumentarnog filma „Oni su Hrvatska“ (Organizator: Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije)

16. studenog 2017., četvrtak – Imotski / Pučko otvoreno učilište / 19 sati / – prikazivanje dokumentarnog filma „Oni su Hrvatska“ (Organizator: Pučko otvoreno učilište Imotski)

Udruga ‘Žene u Domovinskom ratu – Zadar’ početkom kolovoza oglasila se priopćenjem povodom snimanja filma s Udrugom VRSI FILM. Film je snimljen prema priči „Zaboravljene bitke” brigadira HV Ivice Matešića Jeremije, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Svako je vrijeme i prigoda da se povijest piše, pisati je može svatko, a stvarati je imaju privilegiju samo posebni. I kao što su u samo jednom djeliću dijamanta sadržane sve osobine njegove ljepote tako je i u toj vremenskoj ljepoti otpora hrvatskog branitelja i hrvatskog čovjeka, tako je u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu sadržan osnovni smisao i bit Hrvatske Domovine. Pobijedili smo u ratu, ali čini se kako smo pobjedu izgubili u miru.

U niti jednom segmentu Hrvatske države, pobjeda branitelja nije sadržana kao temelj ove zemlje, pače veliki broj institucija, udruga i novinara obezvrjeđuje i umanjuje vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata.

Udruga žena zajedno sa Udrugom VRSI FILM, snimila je igrani film koji će ukazati na ove probleme i nadamo se probuditi savjest mnogih koji još uvijek nisu svjesni kako su ljudi darivali najvrjednije što su imali, svoj život za slobodnu Hrvatsku .

Film je odgovor svima koji troše milijunske iznose na filmove koji govore laži i neistine o Domovinskom ratu, ponižavaju žrtvu branitelja, ismijavaju se udovicama i roditeljima poginulih branitelja.

U filmu glume djeca i unuci Hrvatskih branitelja, njih preko 40, hrvatski branitelji i žene iz naše Udruge.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content