Proslavljen Dan policije

Prigodnom svečanošću u Vili Dalmacija Policijska uprava splitsko-dalmatinska je proslavila Dan policije i blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policajaca.

Govoreći o značaju ovog dana, načelnik PU Slobodan Marendić je kazao kako je ovo ujedno i trenutak da se svi skupa s ponosom sjetimo poginulih policajaca koji su svoje živote utkali u povijest domovine. „Spomen na njih i njihovu žrtvu najznačajniji je dio ovog dana. Sjećanje obvezuje sve nas da ispunimo svoje zadaće, uvijek i do kraja, kako su oni svojim primjerom pokazali“, kazao je Marendić, dodavši da se danas sjećamo i onih koji su poginuli ili stradali u obavljanju svog posla. „Uspomena na u službi poginule i stradale podsjetnik je na svakodnevne izazove i opasnosti sa kojima se policijske službenice i službenici svakodnevno susreću“, istaknuo je Marendić, naglašavajući u svom govoru kako statistika, ali i pohvale i reakcije građana i stranaca govore da su Split i Splitsko-dalmatinska županija sigurni, što istovremeno potvrđuje i da policija dobro obavlja svoj posao.

dan policije2

Podsjećajući da je u utorak najboljim policajcima dodijelio priznanja grada, gradonačelnik Andro Krstulović Opara je istakao kako je time iskazana snažna upućenost lokalnih vlasti i policije i zahvalnost građana za ono što policajci rade. „Posebno mi je drago da su nagrađeni policajci oni koji su u izravnom kontaktu s lokalnim stanovništvom. To je najbolje mjerenje rada policije – zadovoljstvo naših građana. Jer, kada nagradu dobivaju oni koji su u izravnom kontaktu s građanima, onda to jasno govori o zadovoljstvu naših sugrađana suradnjom s vama. Zadovoljstvo, suradnja i povjerenje je osiguralo sigurnost našem gradu, županiji i cijeloj Hrvatskoj. Sigurnost, stabilnost i spokoj naših građana je naša nafta je naša nafta. To je naš glavni resurs koji nam omogućuje gospodarski i turistički rast i zadovoljstvo naših građana“, rekao je splitski gradonačelnik, ustvrdivši da taj najvažniji resurs – sigurnost, osiguravaju policajci, naglasivši da će u tome imati punu potporu njegovu, njegovih suradnika i županije.

„Splitsko dalmatinska policija je ponos našeg grada, svih nas i jamstvo da ćemo nastaviti graditi stabilnu, sigurnu i prosperitetnu Hrvatsku“, rekao je splitski gradonačelnik čestitajući svim policajcima njihov dan.

dan policije3

Župan Blaženko Boban je u svom obraćanju, uz čestitku, obećao da će se založiti za formiranje vijeća za prevenciju u svim općinama i gradovima u županiji te da će inzistirati na poboljšanju uvjeta rada policajaca u cijeloj županiji.

Na svečanosti su podijeljena priznanja za rad istaknutim policajcima i službenicima Policijske uprave.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content