Kako obnoviti NDH u trećoj Jugoslaviji?

Nadnevka 08.10.1991 Sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Otkud onda dolaze optužnice JNA? Dakle, Jugoslavija je na neki način obnovljena. Mladen Bajić i Ivo Josipović svako malo putuju u Beograd po nove zadaće. Možemo li obnoviti NDH? U Londonu zasigurno postoji neka naša Izbjeglička vlada. Možemo samo pogađati jeli se MI6 odlučio za novu jugoslavensku ili možda čak ustašku. Englezi će podržati onu ekipu koja nam donosi veću štetu. Obnavljanje Jugoslavije možemo prepoznati u svim segmentima našeg života. Nije bilo većih kadrovskih potresa, jer jugoslavenski kadrovi kontroliraju sve ‘naše’ institucije. Retrogradna tranzicija prošla je bez većih problema. Nedostaje nam jedino nova nacionalizacija. Nešto su zvocali Ivo Josipović, Jadranka Kosor i Luka Bebić, jer su degradirani na republičke pozicije. Njihovo zamrznuto članstvo u Partiji automatski je aktivirano. Odluke SFRJ i JNA ponovno su punopravne. Možemo li očekivati haaški lov na famoznog kontrarevolucionara Branka Borkovića?

Nasušna je tranzicija u NDH

Niti novo obnavljanje NDH u režiji svjetskih sila ne bi donijelo velike kadrovske promjene jer bi se likovi poput Manolića, Perkovića i Boljkovca ponovno ubacili u državotvorni Ustaški pokret. Bilo bi zgodno promatrati reakciju titoista na obnovu NDH. Zamislite Stipu Mesića u NDH, ponovno na radnim akcijama, zajedno sa Ivom Josipovićem, Žarkom Puhovskim i ostalim preobraćenicima. To bi vrijedilo novog Bleiburga. Nemojte ljudi, zašli ste u godine! Ali, radna je volja čelična, a klempavo U šeretski nakrivljeno. Bold, Italic! Partizanska kapa je ružna krpetina! – vikao bi Josipović, dok bi svirao na koncertima Marka Perkovića. Križ je univerzalni simbol ljudske patnje! – tvrdio bi Mesić, prebirući krunicu. Mišljenja sam da nova Jugoslavija ima budućnost samo ako unutar nje obnovimo NDH!

Trijumvirat Bajić-Josipović-Mesić

Posebno je zanimljiva izjava državnog odvjetnika Mladena Bajića da je štetan Zakon o ništetnosti optužnica JNA. I da koristi zločincima. A sporne optužnice okrenute su protiv branitelja! Začuđuje i pozivanje Ive Josipovića na nepostojeću univerzalnu jurisdikciju svjetskog pravosuđa. Da aktiviramo optužnice NDH? Može li iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad objaviti međunarodnu tjeralicu za američkim predsjednikom Barackom Obamom? Josipović vidi Zakon o ništetnosti kao suvišan, a kao dokaz nudi slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde, koji je po njemu riješen bez velikih problema, a zapravo je Purda pušten iz pržuna u istočnoj NDH tek nakon što se ulicama hrvatskih gradova valjala pobuna. Josipović ne shvaća da je problem i samo privođenje. Ne prepoznaje gdje počinje sloboda Drugoga. Za sebe bezobrazno traži veće ovlasti.

Slijedi li svečani ispraćaj Šeksa za Beograd?

Prvi problem Hrvatske je onaj demografski. Onemoćali trutovi oko vremešne Matice nikako da pokrepaju. Bilo je prirodno i pristojno da nakon Franje Tuđmana i Gojka Šuška prvi odu Boljkovac, Manolić, Glavaš i Šeks, ali ti metuzalemi nikako da krepnu, pa su ih stigle optužnice. Šeks ravna našim pravosuđem, a polovinom 1992. obavljao je dužnost Javnog tužitelja RH. I onda ga u sred latinice stigne optužnica na ćirilici! Zamislite svečani ispraćaj u Zagrebu! Suze mi idu na oči. Možete li zamisliti kakvi su sve likovi sjedili u Vladi i Saboru? Hrvat se s tugom prisjeća ponosnog Hrvatskog državnog sabora iz NDH, u kojemu je sjedilo i 12 preživjelih zastupnika Sabora Kraljevine Hrvatske, Dalmacije i Slavonije od 1913.

Lijepa je ustaška kapa!

Sabor u prošli petak nije potvrdio Zakon o ništetnosti jer nije imao kvorum! Oprostite Romi i Židovi, ponovno trebamo NDH, ali ne samo kao protutežu fašističkoj Srbiji, koja se stalno obnavlja, nego i kao bolju državu od ove nikakve RH na zalasku. Evidentno je da naši neprijatelji već osam desetljeća pokušavaju različitim provokacijama oživjeti proustaško raspoloženje u Lijepoj Našoj, jer misle da tako kompromitiraju hrvatsku naciju, a istovremeno se nameću kao civilizacijski arbitri. OK, prihvatimo tu igru do kraja i obnovimo NDH! Hrvati mogu ponovno biti ponosni na autonoman Ustaški pokret iz 1928. koji je bio primjeren odgovor na pokolj hrvatskih zastupnika u beogradskom parlamentu. Nije dugo izdržao – već 1929. isti je pokret došao pod kontrolu Talijana i Engleza. Ali, kao što bi to rekao Ivo Josipović, lijepa je ustaška kapa!

Nezavisna Lijepa Naša

NDH – tri velika slova! Veliko U – simbol Univerzuma i zajedništva. Nezavisna država Hrvatska – dvije velike riječi. Svaka je država na svoj način jedan veliki logor. Ustaški pokret – borci za slobodu. Ustaše na vlasti – svaka je vlast Božja kazna. Prvi predsjednik Ante Pavelić – svaki je hrvatski Vođa hrvatska nesreća. Domobrani – svaka je vojska nasilje nad ljudskom osobom. Crna legija – najveća prijetnja namjesniku Anti Paveliću. Alojz Stepinac – jugoslavenski nadbiskup na čelu Crkve u Hrvata. Židovi – kičma tadašnjeg hrvatskog gospodarskog i monetarnog sustava. Komunisti – sovjetska agentura. Antikomunizam – visoka civilizacijska svijest. Partizani – neradnici i pljačkaši. Antisrpstvo – obrambeni refleks. Jasenovac – zabačeni zatvor uz Savu i nacistički dom za nemoćne i bolesne – loši životni uvjeti. Istra i Dalmacija – nakon pada Italije sve je došlo na svoje. Banja Luka – pametno odabrana prijestolnica. Korienski pravopis – dokaz razuma u NDH.

NDH i Jugoslavija bile su časnije države od današnje Srbije

Naš Miloš ubio je Murata! – uvjeravaju Srbi skandinavske kršćanske fundamentaliste. Možda, ali na radu u Njemačkoj! Znam, znam, Srbijanci su impresionirali svijet proizvodnjom malina, koje vam kao domaćini nude zaslađene. I bez toga, pametno je izbjegavati narod koji Supermana titluje sa “čiča Spasoje” i na ćirilici. Nakon Domovinskog rata i suzbijanja agresije Srbije na Lijepu Našu, Hrvati su pogriješili jer nisu prenijeli rat natrag u Srbiju! Morali smo osloboditi Vojvodinu, Kosovo i BiH. I poraziti srbijanske fašiste na njihovom tlu. Poput Saveznika, izvesti srbijanske i srpske naciste pred sud za ratne zločine, u najužoj Srbiji! I podijeliti zemljicu Srbiju na zapadnu i istočnu, uz podizanje visokog beogradskog zida u srbijanskom Južnom Beogradu, sve do Čačka. Srbija je ionako komunikacijska smetnja koja na tome gradi svoj geostrateški značaj.

Slijedeći predsjednik ponovno je Ilirac Stipe Mesić

Mesić je odradio jedan mandat u Jugoslaviji i dva u RH, pa sada može biti predsjednik samo u nekoj novoj državi. Čeka svoj novi Illyricum. Postoji realna opasnost da Mesić naslijedi i Tita i Tuđmana i Pavelića! Tim redom. Nova Mesićeva provala ljubavi prema NDH duševno bi ozdravila Hrvate. Mesić bi znao odgovoriti na nutarnje i vanjske provokacije i dinamizirati odnose tamo gdje to našim neprijateljima ne odgovara. Najprije otvoriti pitanje bilo kakvog opstanka Miloševićeve nakazne tvorevine. Nakon toga zahtijevati konačno osamostaljenje Vojvodine. Ponuditi Kosovu status hrvatske republike i tako ga dovesti pod okrilje NATO. Kako bi se ponašao Mesić kao predsjednik treće Jugoslavije?

Gdje su granice tolerancije?

Srbija i RH maltretiraju nesretnog Juru Šimića već godinu dana. Kada je Srbija podigla optužnicu protiv Šeksa, to je najedanput zasebna priča koja se stavlja na sva zvona. Nedavno je sud agresorske Srbije osudio hrvatskog branitelja Veljka Marića na 12 godina zatvora, umjesto da mu isplati novčanu naknadu. Nije poštivana minimalna pravna procedura. Svjedocima obrane nije dozvoljen iskaz! Neosporna je činjenica da današnje srbijansko sudstvo pokušava ponovno utamničiti branitelje Vukovara koji su preživjeli mučenja u srbijanskim logorima! Svaka normalna zemlja uzela bi srbijansko “pravno” divljanje kao direktnu objavu rata. Zašto je u spornom zakonu birana riječ “ništetan” umjesto “ništavan”? Neka je čast i slava vitezu Juri Francetiću, koji je krenuo na istok, gazio Drinu i prvi se okrenuo protiv fašističke Italije i njenog namjesnika Ante Pavelića!

* Autor: Tvrtko Dolić

Odgovori

Skip to content