Na kioscima je od srijede četvrti broj tjednika Nacija

Na kioscima je od srijede 23.11.2011 četvrti broj tjednika Nacija.
U novom broju možete pročitati tjedni komentar don Anđelka Kaćunka gdje britkim mislima presijeca protekli tjedan.

Koje su laži, iluzije i obmane o Eu, odnosno koje su implikacije ulaska Hrvatske u EU? U Naciji razotkrivaju četiri najčešće laži kojima se Hrvate tlači iz dana u dan uvjeravajući kako će biti bolje kada Hrvatske više ne bude.

Dr. Zlatko Miliša analizira aktualnih svjetskih zbivanja kroz razotkrivanje različitih interesa i načina na koje se oni ostvaruju u svijetu i kod nas. Od represije prema prosvjednicima čije se socijalne probleme sustavno zanemaruje do nezdravih oblika liberalizma i kapitalizma kakvi žive i na našem prostoru.

U tekstu Kako smo ponovno stvarali Jugoslaviju Grga Blažev je skupio i analizirao potpisane dokumente u zadnjih dvadeset godina i došao do zaprepašćujućeg zaključka.

Najpoznatiji hrvatski dizajner i jedan od cjenjenijih u svijetu, o čemu svjedoči više od 100 hrvatskih i međunarodnih nagrada, dao je intervju za tjednik Nacija uoči svog puta na Svjetski kongres dizajnera koji se održava na Tajvanu. Taj rođeni Sinjanin, koji se dizajnerskim poslom bavi već više od trideset godina, zadnjih godina je posebno poznat u javnosti po promicanju hrvatskoga nacionalnog identiteta.

Zašto lijeve frakcije tvrde da su zauzele desni (nepodobni) prostor iako je općepoznato da «čuju» i najtiši šapat s krajnje ljevice? Jesu li u Hrvatskoj potrebne desnica i ljevica kao što rijeka ima desnu i lijevu obalu?, pita se Nikola Duspara.

Ivan Matić Nević poziva birače da izađu na izbore te zaključuje kako onaj tko ne glasuje nema se pravo buniti.

Damir Borovčak predstavlja knjigu Mladena Lojkića: Tko želi razoriti Crkvu?

Ivan Rusarin i ovaj puta briljira u tekstu Otisak stvaranja gdje vrlo argumentirano i znanstveno obrazlaže do kojih je otkrića došao dr. Robert Gentry, nuklerani fizičar i kozmolog.  U tekstu se detaljno objašnjavaju razlozi zašto katolik 21. stoljeća može i smije biti siguran kako je planeta Zemlja nastala za manje od par minuta za razliku od službenih medija i školskog sustava gdje se tvrdi kako je Zemlja nastajala kroz milijune godina.

Dražen Bušić objašnjava koji su uzročnici neplodnosti. U tekstu iznosi istinu o rizicima medicinski potpomognute oplodnje i koja su dva ozbiljna znanstvena prigovora medicinski umjetnoj oplodnji. Na kraju nam objašnjava zašto se Crkva protivi medicinski potpomognutoj oplodnji.

Nacija u najnovijem četvrtom broju donosi svjedočanstvo Joelle Beuret – Devanthery koja je nakon 42 godine čudesno progledala u Međugorju!

Sjećanja na krštenja obično vežemo uz dobru zabavu i druženje, a sjetimo li se kad obećanja koja se u tim trenucima daju? Kao da je svejedno što se izgovara i koje su posljedice? Veseljko Kralj u tekstu se osvrće na važnost kršćanskog odgoja djece.

Ivana Katanović nastavlja sa svojim genijalnim pričama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

U rubrici Savjeti ovaj puta su se osvrnuli na uređenje interijera.

Nacija svake srijede na svim kioscima!

 

Odgovori

Skip to content