Rusi zabranjuju propagiranje homoseksualnosti!

Vlasti Sankt Petersburga su odobrile nacrt Zakona o o zabrani LGBT propagande. O tom zakonu je nedavno pisao, među ostalima, gay portal “pink news”, a njime se zabranjuje promocija gay pride ideologije i privatnim i fizičkim osobama.

Vlasti navode da žele zaštiti djecu od LGBT propagande i posebno ističu da ova zakonska mjera zabranjuje i medijima bilo kakvu propagandu LGBT ideologije kao pozitivne vrijednosti.

Pojedinci će plaćati minimalnu kaznu od oko 25 eura (oko 1000 Rubalja), dok će za pravne osobe minimalna kazna biti oko 1000 eura. Stranka ‘Jedinstvena Rusija’ je rekla da će posebno oštro sankcionirati promociju pedofilije, kao i da cijeli Nacrt zakona o zabrani LGBT propagande nema za cilj skrnavljenje ljudskih prava i sloboda, nego suzbijanje negativnih posljedica LGBT propagande i zaštitu djece od iste. Elena Babič, iz Liberalno Demokratske stranke, izjavila je da ovakve administrativne kazne nisu dovoljne, nego da je potrebno uvesti teže kazne, jer je riječ o krivičnim i kriminalnim djelima.

Polina Savčenko, čelnica LGBT organizacije Comming out, Russia rekla je da se time krši savezni zakon, Europska konvencija o pravima čovjeka, UN-ova deklaracija o ljudskim pravima, i druge povelje organizacija kojih je Rusija članica.

“Ovaj zakon je apsurdan, kako s aspekta pravne logike, tako s aspekta zdravog razuma. Koji je stvarni cilj? Jasno je da će usvajanje ovog zakona znatno limitirati aktivnosti LGBT organizacija”.

“Organizatori javnih događanja ne mogu zapriječiti ulaz maloljetnicima; djeca ispod 18 godina se mogu jednostavno slučajno tamo zateći. Posljedično, to svaku javnu kampanju usmjerenu na smanjenje homofobije  i zločina mržnje čini nemogućom.”, kaže ona.

Nedavno smo pisali o slučaju bivše misice Katarine Banić koja je izjavila: Ne vjerujem da se gay rađa, mislim da je to stvar odgoja… Oko te njene izjave diglo se dosta buke, a komentari su bili prilično unisoni u tome da je žena glupa i primitivna i da je propagiranje heteroseksualnosti djeci besmislica, zatucanost i govor mržnje jer se gay ionako rađa. Bez želje da ulazimo u diskusiju o pravima, podsjetimo da je sličan zakon o zabrani propagiranja homoseksualnosti u školama donijela vlada Margaret Thatcher u Britaniji osamdesetih. Zakon je bio poznat kao section 28, ali je kasnije povučen pod velikim pritiskom javnosti i organizacija za ljudska prava. Zbog čega je propagiranje heteroseksualnog načina života danas općenito smatrano govorom mržnje, a propagiranje homoseksualnog neotuđivim ljudskim pravom, uključujući propagandu u školama, ostaje ipak pomalo nejasno. Čini se da je to ipak stvar dvostrukih moralnih standarda – upravo onog protiv čega su se svojevremeno gay organizacije navodno borile.

Konačni čimbenik u donišenju spomenutog zakona u Britaniji bio je militantan nastup nekih aktivističkih grupa poput Fronte za Oslobođenje Homoseksualaca, Gay Liberation Front, o čemu govori Jill Knight koja je bila sponzor tog zakona:

“Zašto sam se upustila u tako opasan izazov? Bila sam predsjednica jedne grupe za zaštitu djeteta. Često su me kontaktirali roditelji koji su se snažno protivili tome da se u školi njihova djeca ohrabruju da stupe u homoseksualne odnose i da ih se podučava da je tradicionalna obitelj s mamom i tatom zaostala. Sol na ranu im je bilo to što se to radilo njihovim novcem, plaćenim za porez,  koji se za to koristio. To se sve desilio nakon pritiska Gay Liberation Fronta. Uzela sam si vremena proučiti njihov manifest, u kom jasno piše: “Mi se borimo za više od puke reforme. Mi moramo ciljati na ukidanje obitelji /korišten je termin abolition of the family , koji se izvorno prvi put spominje u komunističkom manifestu, op. fizzit./

To mi je bio motiv, i to je točno ono što je sekcija 28 zaustavila. …Roditelji su mi dolazili i govorili što se događa. Dali su mi na uvid neke knjige koje su se koristile u nastavi za djecu u dobi od tek pet ili šest godina. Tamo je bila The Playbook for Kids about Sex (knjiga igrica za djecu o seksu) u kojoj su jasno obojene slike prikazivale sve o homoseksualnosti i kako se to treba raditi. Ta knjiga je bila namijenjena petogodišnjacima. Čudilo bi me da itko to podržava. Druga knjiga nazvana The Milkman’s on his Way (“Mljekar dolazi”) eksplicitno je opisivala homoseksualni odnos, glorificirala ga, i ohrabrivala djecu da povjeruju kako je bolji od bilo kog drugog obilka seksualnosti”

Odgovori

Skip to content