Vozočašće HU Benedikt-a u Međugorje

Hrvatska udruga Benedikt je u subotu, 19. studenog 2011. organizirala hodočašće (ili bolje vozočašće) u Medjugorje. Ako se izuzmu izvjesne teškoće s busevima, putovanje i boravak u Međugorju, protekao je u ozračju duhovnosti

i druženja. Posebno veseli velik broj mladih ljudi, posebno znatiželjnih za zbivanja u Međugorju, druženja, susrete – nova mjesta i nova lica.

Po dolasku, najprije se skupina našla u kući zajednice Kraljice mira, gdje ju je fra Hrvoje upoznao s poslanjem ove Zajednice, sa sloganom – ‘Potpuno tvoji – po Mariji k Isusu’.
“Kad privlači osobu sebi, Bog je čisti da bi se u njoj očitovala njena prava suština – slika Božja,” rekao je fra Hrvoje te nastavio: “Pravi identitet svakog čovjeka jest to da je on – dijete Božje. Iz svijesti o tom identitetu, nastaje crkva – Crkva Kristova. Budućnost je – biti preobražen u Isusu Kristu.”
 

Zračni pogled okućnice Molitvene zajednice daje nam sliku Gospe koja u naručju drži Isusa i crkvu. U gornjem dijelu plašta (na glavi) je amfiteatar.
Unutar glavne dvorane prikazano je Uskrsnuće Isusovo.

Nakon zajednice Kraljice mira, hodočasnici su prisustvovali sv. misi u crkvi Sv. Jakova, nakon čega je bila stanka za ručak.
Oko 15:00 sati započeli smo uspon na brdo, mjesto prvih Gospinih ukazanja, nekoliko stotina metara iznad bijakovićkog zaseoka Podbrdo, koje se danas naziva Brdo Ukazanja.

Uz marijanske pjesme, preko neviđeno divljih, oštrih i teško prohodnih kamenih kresova, s molitvom Krunice uz lijepo oblikovane brončane Postaje, stigosmo do mjesta Ukazanja, uz kip Gospe, sa stotinama papirića zahvala, molbi, slika…
Nakon završne molitve i spuštanja niz Brdo Ukazanja, oko 17:00 sati, “ekspedicija” se uputila u pravcu Splita…

 

Jedno zanimljivo iskustvo koje bi sigurno trebalo, uz prošireno izdanje (Križevac, Majčino selo, Vrt sv. Franje, Zajednica Cenacolo) ponoviti…!

HUB

Odgovori

Skip to content