Kukuriku koalicija osvaja 78 mandata, a HDZ 48

Prema DIP-u, do 23,49 obrađeno je 56,55 posto glasova – Kukuriku koalicija osvaja 78 mandata, a HDZ 48 s dijasporom. ‘Želim zahvaliti svima koji su nam dali svoj glas, svim Hrvatima i Hrvaticama, svim građanima. Želim reći u ime HDZ-a da su ovo bili najteži izbori, ušli smo u neravnopravnom položaju,

neravnopravna utrka, izbori koje je većina medija proglasili završenima. HDZ ostaje čvrsto na nogama, i u oporbi ćemo služiti Hrvaticama i Hrvatima…’, izjavila je Jadranka Kosor u završnom govoru.

 

“HDZ ostaje čvrsto na nogama, i u oporbi ćemo služiti Hrvaticama i Hrvatima.”

“Želim poručiti da ćemo mi i dalje ustrajno raditi, ali nam nitko naše rezultate ne može oduzeti, nitko nam ne može oduzeti činjenicu da je Hrvatska ušla u pregovore i ostvarila još jedan povijesni cilj koji je davno zacrtao dr. Franjo Tuđman – Hrvatska postaje članica EU-a 1. srpnja 2013.”, izjavila je Kosor.

“Od srca, i najiskrenije vam svima zahvaljujem. Mi ćemo dati sve od sebe da borba protiv korupcije ne zastane, tako smo obećali. Mi ćemo i dalje ustrajno raditi da se svi zakoni koje smo mi donijeli provedu u djelo. Bit ćemo kontruktivna, ali vrlo oštra oporbena stranka. Mi se ničega ne bojimo. Mi se zauzimamo za činjenicu da borba protiv korupcije ide dalje”, kazala je Kosor.

“Spremamo se za sljedeće izbore, HDZ će kad tad ponovno dobiti povjerenje građana.”

“Želim zahvaliti hrvatskim braniteljima, vaša hrabrost u ratu bit će inspiracija za sve nas i dalje. Posebno mi je drago vidjeti vas ovdje večeras. Idemo dalje zajedno raditi”, poručila je Kosor.

“Mi ćemo u Saboru čvrsto braniti hrvatske nacionalne interese”, zaključila je Kosor.

23:30 – Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor će u 23.45 sati dati izjavu za medije.

23:18 – Članovi HDZ-a Jadranki Kosor su pjevali “Zovi, samo zovi” i “Vilo velebita”. Dok je Kosor mahala s galerije, okupljeni su skandirali “Jaca, Jaca”.

23:09 – Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u pratnji Vladimira Šeksa i Đure Popijača napustila je Sjedište HDZ-a te se uputila prema izbornom stožeru stranke smještenoj u “džamiji” na Trgu žrtava fašizma. Kosor su članovi stranke dočekali pjesmom “Viva Croatia”.

Odgovori

Skip to content