‘SANADER NIJE VRIJEDAN NI TUĐMANOVIH CIPELA’

Karamarko nanjušio ‘smrad Jugoslavije u crvenoj mafiji’
‘Dižu se opet Jugoslaveni i busaju se u prsa da će nas oni voditi, a to nećemo dopustiti.  U Varaždinu ima samo 10 tisuća crvenih i mi  moramo probuditi  glasače.  Svaki od vas neka dovede dva ili tri prijatelja ili susjeda na izbore’, obratio se Ivan Herman, predsjednik varaždinskog HDZ-a, svojim biračima.

Novinari su u Varaždinu, na predizbornom skupu HDZ-a u hotelu Turist, imali prilike samo odslušati himnu i uvodnu riječ moderatora. Nakon toga, zamoljeni su da napuste prostorije hotela, skupa s fotoreporterima i snimateljima.

No novinari su pozvani na skup, koji su predvodili Tomislav Karamarko i Domagoj Ivan Milošević, vodeći na izbornoj listi za III. izbornu jedinicu. Kasnije, kako piše eVaraždin, pokazalo se da su novinari i bili jedna od tema na HDZ-ovom okupljanju, na kojem se najviše upozoravalo na ‘crvenu opasnost’.

Kroz HDZ-ov ‘detektor novinara’ ipak se provukao djelatnik eVarazdin-a. Došao je naknadno te ušao bez problema i popratio skup do kraja.

Tako se kroz cijeli ‘monokromatski’ skup provlačila crvena boja, uz pripadajuće negativne konotacije. Dr. Ivan Herman, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, prvi je u svom govoru pozvao na obranu od ‘crvene mafije’.

– Danas je isto kao i devedesetih biti HDZ-ovac. Trebamo se obraniti od crvene mafije. Dižu se opet Jugoslaveni i busaju se u prsa da će nas oni voditi, a to nećemo dopustiti. U Varaždinu ima samo 10 tisuća crvenih i mi moramo probuditi glasače. Svaki od vas neka dovede dva ili tri prijatelja ili susjeda na izbore, a na izborima neka nas čuva dragi Bog i neka nam pomogne – govorio je Herman.

Sanader nije vrijedan ni Tuđmanovih cipela

Jedan od najgorljivijh govora karijere, isporučio je navodno ministar unutarnjih poslova, Tomislav Karamarko. Optužio je DORH zbog pretvaranja policije u ‘taxi službu’ za dovođenje optuženih po svojoj volji, kao i pravosuđe, koje je s medijima tempiralo slučajeve ‘da se HDZ poklopi po glavi’.

– Na kraju prošlog mandata imali su 400 tisuća nezaposlenih. S njihovim dolaskom osjetio se smrad Jugoslavije, a i sada će, ako će doći na vlast. Njima ne treba nezavisna Hrvatska – rekao je Karamarko.

Pozvao se i na Franju Tuđmana, koji je po njegovom sudu bio najveći Hrvat 20. stoljeća, dok je za Sanadera rekao kako je njegov najveći zločin pokušaj detuđmanizacije Hrvatske i HDZ-a kako bi sebe uzdigao. ‘A on nije vrijedan ni Tuđmanovih cipela’, dovršio je Karamarko.

Govorili su i Domagoj Milošević, Sunčana Glavak i Tomislav Kezelj, no bez toliko strahovanja od crvene najezde, s više priče o uspjesima HDZ-a i planovima razvoja gospodarstva.

* Autor: M.S.|

Odgovori

Skip to content