ČEMU SLUŽI NAROD

U izvrsnom članku objavljenom u Vjesniku 24.01.2004. pod nazivom “Staklena kugla i svi problemi hrvatskog puka”, gospodin Branimir Molak se osvrnuo na konferenciju održanu 22.01.2004. pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika gospodina Stjepana Mesića , “HRVATSKA  2020 – Vizije i perspektiva za politiku, gospodarstvo i društvo”. U članku je gospodin Molak postavio pitanje :  >Čemu služi narod<.

Zaista, čemu služi narod?

Još do nedavno smo smatrali, da treba dobro upoznati prošlost, ako želimo znati što nas čeka u budućnosti. Međutim, prošlost  više nije u trendu i političari kažu da je trebamo zaboraviti. Sada će nam političari reformirani i nereformirani, o budućnosti gatati iz “kugle”, kako  kaže gospodin Molak. Hoće li se Hrvati do 2020. raspršiti po EU i šire, a u Hrvatsku se doseliti neki drugi iz EU? Vjerojatno hoće. Jer ako zaboravimo na trendove, pa čirnemo malo u prošlost, vidjet ćemo da se već preko četiri milijuna Hrvata raspršilo po svijetu, a do 2020. će nam naši političari omogućiti da se preseli još četiri molijuna Hrvata. Ako budemo jako dobri, omogućit će nam i da u okviru NATO-a ginemo u tuđim ratovima. Tomu bi trebao služiti narod.

A tko će živjeti u Hrvatskoj kad narod izvrši svoj zadatak? Gospođa Kosor je zabrinuta zbog niskog nataliteta, pa se posavjetovala sa stručnjacima za ta pitanja. Zajednički su zaključili, da ako ne bude dovoljno novaca za ispunjenje svih obećanja danim mladim obiteljima, Hrvatska može uvoziti rodilje koje će nam besplatno rađati buduću radnu snagu.

Hrvatski iseljenici će se teško odlučiti na povratak, jer je privatizacija izvršena bez njihove nazočnosti. Ali zato se već prošla vlast pobrinula da Hrvatska dobije zakone po kojima azilanti imaju izvrsne uvjete za život u Hrvatskoj. Dakle, ako Hrvatska hoće biti u EU, Hrvati moraju zaboraviti na domoljublje (ili kako neki kažu, nacionalizam) i moraju imati zakone koji će omogućiti “pozitivnu diskriminaciju” za manjine i azilante. Tako će nam Hrvatsku moći popuniti oni građani iz EU na kojima se sada primjenjuje “negativna diskriminacija”, jer Englezi, Francuzi i Njemci imaju pravo na domoljublje i toga se neće odreći ni za kakvu uniju. Unija, to su oni.

Dakle, čemu služi narod? Mogli bismo reći, kako gdje.

U Hrvatskoj, da bi se što prije odradila i platila misija hrvatskih političara u brisanju državnih granica.

A u Izraelu, da bi se izgradio najduži zid na svijetu, kako bi se spriječio ulazak nepoželjnih u Izrael.

Za portal hu-benedikt: Goranka Adam

Odgovori

Skip to content