Giovanardi bi izvršio kulturnu, gospodarsku i turističku invaziju Dalmacije

TALIJANSKA IREDENTA U OFANZIVI

Talijanski ministar za odnose s parlamentom Carlo Giovanardi izjavio je na 52. nacionalnom skupu Dalmatinaca Slobodne općine Zadar u egzilu da će Italija izvršiti kulturnu, gospodarsku i turističku invaziju kako bi obnovila talijanstvo Dalmacije, piše Nacional.

Za okruglim stolom na kojem su sudjelovali iredentisti i neofašisti raspravljalo se o temi “Italija i Dalmacija danas i sutra”, a sudjelovao je i saborski zastupnik Furio Radin. Objasnio je kako su na skupu bili demokršćani, socijaldemokrati i predstavnici drugih političkih stranaka iz Italije te da se stoga i on odazvao pozivu.

On je za list La voce del popolo izjavio kako se Talijanima koji su ostali u Istri i Dalmaciji često spočitava nedostatak hrabrosti, na što on uzvraća da su oni koji su izbjegli zapravo nisu imali dovoljno hrabrosti za ostanak.

Zastupnik Nacionalne alijanse u talijanskom parlamentu Roberto Menia, koji je također sudjelovao na skupu, ove je godine izjavio kako je Dalmacija ukradena Italiji i kako će Italija vratititi Istru, Italiju i Dalmaciju nakon što Hrvatska uđe u Europsku uniju, piše NacionaL

Odgovori

Skip to content