Goldman Sachs i tajna društva, preko Maria Montija, predlažu novi ׳harač׳ Njemačkoj

Istaknuti član Bildeberg skupine i aktualni talijanski premijer Mario Monti, koji je na to mjesto došao mimo standardne demokratske procedure, želi da se kreditni kapacitet stalnog europskog fonda za financijsku pomoć – Europskog stabilizacijskog mehanizma (ESM), udvostruči na tisuću milijardi eura, objavio je u subotu njemački magazin Der Spiegel, ne navodeći izvore.

“Monti tvrdi da bi takva mjera stvorila povjerenje u eurozonu”, piše Der Spiegel, dodajući kako je talijanski premijer “obavijestio njemačku vladu o svojim željama”, koje određeni krugovi već ocjenjuju kao želje bankarskih krugova okupljenih oko Goldman Sachsa, čiji je dugogodišnji djelatnik bio i Monti.

>> Tko je Mario Monti: član Trilaterale i Bilderberg grupe

Spiegel navodi kako se Montijev sunarodnjak i predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi suglasio da je potrebno pojačati kreditnu sposobnost ESM-a iznad planiranih 500 milijardi eura.

>>Masoni i EU: Najprije prezadužili a sada spašavaju “prezaduženu” Europu

>>Iluminati i tajna društva bez izbora ovladali Grčkom i Italijom

On vjeruje kako bi preostala sredstva iz Europskog fonda za financijsku stabilnost (EFSF), privremenog fonda s 440 milijardi eura iz kojeg je kreditirana sanacija duga Irske i Portugala, trebalo staviti na raspolaganje ESM-u, povrh predviđenih 500 milijardi eura, piše Spiegel.

>>Njemačka ne želi čuti za Barrosov prijedlog o ukidanju nacionalnih obveznica
>>Najave analitičara: JP Morganu, Bank of Americi i Goldman Sachsu smiješi se enormno visok rast dobiti
>>Broker na BBC-u: ‘Vlade i političari ne vladaju svijetom, već Goldman Sachs’

Nacrt ugovora o osnivanju ESM-a bit će na dnevnom redu sastanka ministara financija eurozone u ponedjeljak, a vjerojatno će ga odobriti čelnici EU na summitu 30. siječnja, najavili su dužnosnici eurozone prošloga tjedna.

R. Horvat/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content