Hrvatska upisala prve bodove pobjedom protiv Rumunjske! Grcić i Marinović strijelci!

U završnici Europskog prvenstva u futsalu u Spaladium Areni reprezentacija Hrvatske je pred 8 tisuća gledatelja pobijedila Rumunjsku rezultatom 2:1.

Hrvatska je povela u 23. minuti utakmice, kada je Franko Jelovčić dobro povuao kontranapad, dao loptu udesno za Josipa Sutona, koji je odmah na drugoj stativi proigrao Darija Marinovića. Ovome nije bilo teško iz bliziine ugurati loptu u mrežu. Minutu ranije mogli su Rumunji povesti, Florin Matei je zaobišao i našega vratara Ivu Jukića, ali je na gol crti u padu spasio Duje Bajrušović.

Nakon što je Hrvatska imala nekoliko prilika za povećanje vodstva, Rumunji su iznenada izjednačili. Na brzinu je korner izveo Ion Al-Ioani, naši igrači na trenutak su zaboravili na Csomu Alpara, koji je dobio loptu iz kuta te tukao iz prve, malo slijeva, pogodivši pod gredu gola Ive Jukića.

A onda pet minuta prije kraja urnebes u dvorani! Nakon duge akcije naših, Tihomir Novak je kratko na desnoj strani uposlio Jakova Grcića, koji je probušio rumunjskog vratara i donio Hrvatskoj vrijednu pobjedu na startu Eura!

U prvoj utakmici dana Španjolska je sa 4:2 golovima Miguelina, Aicardoa i Torrasa bila bolja od Slovenije. Pogodtke za susjede postigli su Alen Fetič i Rok Mordej.

Odgovori

Skip to content