Je li potrebno osnivanje van-parlamentarne opozicije?

Hrvatski svjetski sabor, koji nije uspio pobijediti na zadnjim parlamentarnim izborima, poziva na skup koji će održati  14. siječnja s početkom u 11.00 sati u Zagrebu Hotel Halidey Jankomir 27. Tema: Kako neuspjeh na izborima kapitalizirati?

Ne želim analizirati rad HSS-a ali smatram da je njihov osvrt na referendum o članstvu EU kratak i sadržajan i da zaslužuje da ga se bar navede.

Danas se može pouzdano utvrditi da hrvatski građani nisu protiv ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU, jer se ne plaše europske budućnosti koja je lokacijski, geostrateški i geoprometno zadana RH. Međutim, hrvatski narod ima izrazito negativna iskustva iz dosadašnjih državno-pravnih zajednica u koje je RH ulazila, a svi ti negativni učinci su proizlazili iz nedovoljne pripremljenosti Hrvatske za takvu zajednicu država.

Poseban problem je predstavljala stručna nesposobnost te moralna podvojenost hrvatskih političara koji su sudjelovali u državnim tijelima i koji nikad nisu učinkovito štitili i zaštitili hrvatske nacionalne interese. (Mađarska jeste članica EU, ali je glatko odbacila zahtjev RH da ispita svoga direktora „MOL-a“ u svezi kaznenog djela davanja mita hrvatskim političarima za pljačku INE, uz jasno i javno obrazloženje „Naš čovjek je štitio i zaštitio mađarske nacionalne interese“!

Nasuprot tome hrvatski političari su lako odustali od proglašavanja isključivog gospodarskog pojasa na moru, iako ih na to obvezuju Međunarodne konvencije UN. Oni su glatko isporučili hrvatske generale Haškom tribunalu,…., a sve to da bi sebi osobno stvorili prostor za  ministarsko mjesto u Briselu sa 15 000 eur-a mjesečne plaće.

Čak je i gospodin kardinal Bozanić, za obećano mjesto u Vatikanu, potpisao talijanskim Benediktincima da mogu uzeti u vlasništvo hrvatski teritorij na kojem je smještena „Dajla“ kojega su bili okupirali talijanski fašisti i kojeg su morali napustiti nakon II. Svj.rata.)

Mojsiji je trebalo 40 godina da izumru grješnici kako bi pripremio svoj narod za sretnu budućnost u obećanoj zemlji. Danas je svakome jasno i vidljivo da je Hrvatska (politika) preplavljena grješnicima koji drsko provode negativnu kadrovsku selekciju i nemilosrdno uništavaju stručne i moralne ljude, koji bi trebali uvesti RH u punopravno članstvu EU. Tko je hrvatski Mojsije? Ima li Hrvatska takvoga Mojsiju?

Pored toga nitko od tih grješnika nije u stanju argumentirano pokazati i dokazati hrvatskom narodu što gubi, a što dobiva ulaskom u EU, jer oni to ne znaju nego samo čitaju ono što su dobili od grješnika iz EU koji znaju jako dobro kako će opljačkati hrvatsko nacionalno bogatstvo.

Hrvatska nije spremna za ulazak u EU prije konkretnog:

a) proglašavanja isključivog gospodarsko pojasa na moru;

b) razgraničenja područja sa Srbijom, Crnom Gorom i Slovenijom;

c) donošenja hrvatske razvojne strategije po modelu koji koristi upravo  EU i u kojem sudjeluju eksperti iz RH s kojima hrvatska Vlada ne će niti popričati;

d) isključivanja grješnika iz državne vlasti, što se može napraviti samo uz pomoć van-parlamentarne opozicije.

Za razmišljanje dovoljno.

Za hu-benedikt.hr: Mira Ivanišević

Odgovori

Skip to content