Josip Miljak: Pozivam Zuroffa da makne kandže s Hrvatske

Hrvatska čista stranka prava reagirala je na izjave direktora Centra Simon Wiesenthal, Efraima Zuroffa, koji je osudio održavanje misa za Antu Pavelića u Zagrebu i Splitu, rekavši da je takvo nešto nedopustivo u državi koja bi trebala postati članicom Europske unije.

Zuroff je također od hrvatskih vlasti zatražio da u budućnosti zabrane održavanje takvih događanja, a vjerske poglavare je pozvao da iz svojih redova izbace svećenike ‘zbog služenja mise koja potpuno ismijava kršćanske vrijednosti’.

– Hrvatska čista stranka prava poziva Zuroffa da makne svoje opake i zlonamjerne kandže s Hrvatske, jer ako mu je do bavljenja zločinima neka se pozabavi zločinima svojih sunarodnjaka koji se i sada događaju. Dosta je tih bestijalnih židovskih i srpskih laži i podvala nama Hrvatima čijim kostima su napunjene jame od Slovenije do Đevđelije, a gdje su te jame u koje su ustaše bacale Židove i Srbe, nema niti jedne. Imali su 45 godina da ih istraže i obilježe, ali nisu mogli, nego su jame u koje su oni bacali Hrvate pretvorili u ustaška stratišta. To što Zuroff radi je djelo Sotone, i svi kojima smetaju Svete mise za bilo koga su sljedbenici Nečastivoga, i mi se tomu kao katolici moramo suprotstaviti – stoji u priopćenju HČSP-a.
Efraim Zuroff: Nove hrvatske vlasti trebaju zabraniti služenje mise za Pavelića

Također, na kraju priopćenja, koje potpisuje predsjednik stranke, Josip Miljak, dodaje se da HČSP potpuno podržava don Vjenceslava Kujundžića i sve odvažne svećenike koji se ne boje Sotone i ne predaju, i koji će uvijek održavati Svete mise ‘za duše naših velikana i za duše svih Hrvata’, ma koliko se to Zuroffu ne sviđalo.

Na Zuroffove optužbe reagirao je i voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik Zagrebačke nadbiskupije, Zvonko Franc. Komentirajući Zuroffove izjave Franc je rekao kako svatko ima pravo zatražiti misno slavlje za spas nečije duše, a da svako politiziranje s tim u vezi ne bi komentirao.

R.H.

Odgovori

Skip to content