Otvoreno pitanje nakon pobjede u ‘dvoboju razočaranih’

ODRŽAN JE KONTINUITET SJAJNIH NASTUPA 

Niti u kriznim trenucima u našem napadu nije nedostajalo nadahnuća i sav rizik Španjolaca kažnjen je s nekoliko atraktivnih golova,

pobjeda hrvatskih rukometaša bila je posve zaslužena, a sve skupa nas je ne samo razveselila već i potaknula na razmišljanje….

 


Lijepo, baš lijepo završili su svoj nastup hrvatski rukometaši na Europskom prvenstvu u Srbiji. Unatoč neviđenom pritisku, zbog premlaćivanja naših navijača još u novosadskoj skupini, ali i zbog svih događaja tijekom polufinalnog dvoboja protiv Srbije, izabranici trenera Slavka Goluža smogli su snage i pobijedili jaku Španjolsku koja je Hrvatima uzela mjeru u spomenutom Novom Sadu.

>>>Španjolska pala u Beogradu: Kauboji osvojili broncu!

Nije lako igrati ovakve utakmice, bio je to dvoboj razočaranih u kojem je naša vrsta pokazala i bolju kvalitetu i veću psihološku stabilnost. Pobjedom protiv Španjolaca hrvatski rukometaši su osvojili svoju desetu medalju na velikim natjecanjima, europskim i svjetskim smotrama, olimpijskim igrama.

Na licima naših igrača bila je primjetna velika radost, baš svi naši igrači i brončanoj medalji veselili su se kao mala djeca. I mi s njima, održan je kontinuitet sjajnih nastupa na najvećim priredbama…

U analizi igre naše reprezentacije bitno je reći da se odigrala izvrsna utakmica koja je u par navrata bila prekinuta kriznim trenucima. Opet, na licima naših igrača vidjela se usredotočenost, želja, osvojiti odličje na europskoj smotri ipak je uspjeh, napose nakon frustracija doživljenih u polufinalu protiv Srbije. I igralo se dobro, lagano probijalo španjolski obrambeni zid, no iznova se događala stara boljka naše vrste – oscilacije. Poveli bi naši već u prvome dijelu s četiri-pet golova prednosti da bi za koju minutu već bili u opasnosti da Španjolci izjednače rezultat.

Iste scene su se ponavljale u drugom dijelu, Hrvati bi poveli s pet golova prednosti i tada bi Španjolci pripravili 3-0 seriju. Stoga, unatoč dobroj igri pobjeda nije dugo, dugo bila izvjesna, očito je i Španjolcima bilo silno stalo do medalje. S time da su njihove namjere obilato gurali njemački suci, doslovce su sudili sedmerce za Španjolce svaki puta kada nisu mogli dati zgoditak. No, Alilović je od osam sedmeraca Španjolaca obranio dva i to u krucijalnim trenucima.

Niti u tim kriznim trenucima u našem napadu nije nedostajalo nadahnuća i sav rizik Španjolaca kažnjen je s nekoliko atraktivnih golova, pobjeda hrvatskih rukometaša bila je posve zaslužena, a sve skupa nas je ne samo razveselila već i potaknula na razmišljanje….

Razmišljanje s pitanjem – što se to dogodilo s našom vrstom na početku drugog poluvremena protiv Srbije?

Autor: Ante Junaković| dnevno.hr

Odgovori

Skip to content