Steže li se obruč? Panika u Parku mladeži: ‘Tko zna, možda će sada doći i po nas’

Znali su ih u klubu, Praliju i Barbarića kao vrijedne operativce, a Snježanu Blažević kao bivšu knjigovotkinju, samozatajnu ženu koje su se mnogi tek u magli sjećali.

U stanju šoka i akutne zabrinutosti bili su mnogi djelatnici RNK Split. Malo je reći da je ljude sasvim potresla vijest da je uhićen Nenad Pralija, svima drag bivši klupski djelatnik koji je bio u Parku mladeži za vrijeme ostvarivanja najboljih rezultata. Ali kada se pročula informacija da su zajedno s njim ‘pali’ i tajnik Špiro Barbarić te bivša knjigovotkinja Snježana Blažević, naglo se ubrzao puls svima u klubu.

– Tko zna, možda će sada doći i po nas – komentirali su između sebe u polušali zaprepašteni zaposlenici. Nitko od njih zacijelo nije ni pomislio da bi se ikakvim nezakonitim radnjama bavio Pralija, a kamoli dvoje suosumnjičenih. Znali su ih u klubu, Barbarića kao vrijednog operativca, Blažević kao bivšu knjigovotkinju, samozatajnu ženu koje su se mnogi tek u magli sjećali, i nisu se mogli sjetiti niti kako se g. Snježana uopće preziva.

Sve je zanimalo u čemu je problem. Najprije je sumnja pala na Prvu ligu, ako su Širić i(li) Djedović ‘propjevali’,”mogli su istragu navesti na Park mladeži. No, kako se saznalo da su privedeni Brabarić i Blažević, a na visokim funkcijama nisu već godinu i pol, svima je postalo jasno da se USKOK bavi grijesima iz prošlosti.

U klubu je bio Slaven Žužul, i također je bio zatečen događajima. I sam je triput bio na obradi kod USKOKA zbog navodnih nezakonitosti u poslovima koje je njegova tvrtka Skladgradnja obavljala u državoj cestogradnji i brodarskoj industriji. Nije Žužul želio davati izjave…

I to je bilo to, trener, igrači te drugi klupski djelatnici, iako stoje iza svojih kolega, nisu željeli izlaziti u javnost.

Autor: Mario Velić

Odgovori

Skip to content