Knjigozori Miljenka Stojića: Svjetlo koje to nije

Osvrt na knjigu Mladena Lojkića, Masoni protiv Hrvatske, Vlastita naklada, Zagreb, 2010.

Bila je godina 1717. Na blagdan sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja, četiri londonske masonske lože odlučile su izići u javnost. Osnovali su Veliku ložu u pivnici Goose and Gridrion. Tom prilikom izabrali su i svog velikog meštra. Započela je povijest službeno objavljenog rata Bogu i smrt Isusu Kristu i Duhu Svetomu. Kako tada tako i danas.

Polazeći od ove postavke Mladen Lojkić, poznati publicist, ispisuje ovu svoju knjigu. Spomenuo je i prethodnicu dotičnom događaju. Početkom 17. st., naime, u Njemačkoj je osnovana mistička sekta Red ruže i križa. Njezini sljedbenici nadahnjivali su se židovskom kabalom, magijom, alkemijom, okultizmom, ezoterijom i spiritizmom. Drže da je Bog samo sveopća kozmička snaga, dok reinkarnacija i karma daju posljednje objašnjenje čovjekove »kozmičke svijesti«. Lojkić zaključuje: »Doktrina o reinkarnaciji nije ništa drugo do Luciferova doktrina, a u “znanstvenom svijetu” poznata je kao evolucija.« (str. 39.)

Zar ne, dosta smo ovog već susreli u svijetu u kojem se krećemo. Međutim, Lojkić nam daje drukčiji pogled na sve. Povezuje naizgled različite stvari i događaje te nas nagoni na razmišljanje. A to je ono najgore čega se masoni boje. Na taj način ovakvi pogledi postaju političko-strateški, jer i masonsko djelovanje upravo je na toj razini. Uzmimo za primjer Hrvatsku. U Domovinskom ratu izvojevala je besprijekorno čistu pobjedu. Ali to nije bilo na pameti raznoraznim masonskim udrugama zbog čega je Hrvatska, kao neželjeno čedo, pala u njihovu nemilost. Njima, kao trinaestom izgubljenom izraelskom plemenu, kako sebe drže, smetamo na putu od Londona do Jeruzalema gdje nastoje ustoličiti Antikrista. Zbog toga Hrvatska mora biti osiromašena, osramoćena, ucijenjena, zatočena gospodarski, politički i međunarodno-pravno. Ti pokušaji još su u punom jeku.

Lojkić ovo svoje djelo posvećuje 100. obljetnici pjesme 1909., A. G. Matoša. Beskompromisno kao i ona zagovara ljubav prema Hrvatskoj, a onda i prema svakoj drugoj državi i čovjeku. Međutim, masoni tako ne misle. Svim silama nastoje dekristijanizirati Europu i zajedno sa SAD-om učiniti je odskočnom daskom za osvajanje svijeta. Izmislili su komunizam, nacionalsocijalizam, fašizam. Kada su im se čeda otrgla s uzice, pokušavali su ih primiriti. Jedan od takvih pokušaja bio je i Pokret nesvrstanih. Josip Broz Tito, kao mason, dobio je ulogu njima se pozabaviti. I uspio je, uz pomoć drugih masona. Pritom je neprestano na rukama nosio bijele rukavice koje u masonskom svijetu označavaju čistoću. Pokopan je pod bijelim mramornim blokom, opet masonskim znakom, bez zvijezde petokrake kojoj je navodno služio tijekom čitavog života. Kao uzornom bratu masonu na pokop su mu došli sa svih strana. Taj duh i danas je živ. Unatoč nebrojenim dokazima, unatoč što je Tito svrstan među 10 najvećih suvremenih zločinaca, njegov lik nastoji se održati potvrdnim u javnosti, kao i dokaz masonske snage. Zbog toga je 1994. u Zagrebu na prometnom mjestu podignuta piramida navodno u spomen na 900 godina osnutka zagrebačke biskupije. Isto tako Lions klubovi i razne slične udruge šire priču da humano djeluju, a u stvarnosti vrbuju u masonsko članstvo. Često članovi uopće nisu svjesni o čemu se radi. Tek oni na vrhu piramide znaju kamo sve vodi i kome se klanjaju. U njih zacijelo spadaju obitelji Rockfeller, Rotschild, zatim pripadnici skupine Bilderberg, Komiteta 300 čiji je istaknuti član engleska kraljica, itd.

Što u svemu ovome može učiniti Hrvatska kojoj rade o glavi? Naizgled ništa. Međutim, nešto slično se događalo u katoličkoj Latinskoj Americi. Masoni su je bili itekako razorili, ali se ona probudila. Spomenimo Brazil, Argentinu, Venezuelu. Zajam s MMF-om tih zemalja spao je s 81 milijardu na 11,8 milijardi dolara. Vladari svijeta odgovorili su svjetskom krizom i recesijom. Prisjetimo se još nečega. Francuski kralj Luj XIV. umjesto da na svoj stijeg ugravira znak Srca Isusova, kako mu je bilo savjetovano, ugravirao je znak poganskog božanstva, Sunca. Bio je, naime, nekromant i mag. I uslijedila je masonska pobuna u obliku krvave Francuske revolucije u kojoj povjesnik, fiziokrat i demonijak Voltaire preuzima ulogu »vrhovnog svećenika«. To duhovno upropaštava ne samo Francusku, nego gotovo čitavu Europu. Je li Hrvatska, kao još katolička, onaj izabrani narod koji će druge povesti prema obećanoj zemlji?

Miljenko Stojić/hrsvijet

Odgovori

Skip to content