Pro-Assad skup u Turskoj, sirijska vojska napreduje u gradu Homs, “Al-Qaeda, SAD i Britanija na istoj strani”

Nekoliko stotina pristaša sirijskog predsjednika Bashar al-Assada izašlo je na ulice turskog grada Antakya kako bi svojim okupljanjem pokazali potporu aktualnoj vladi u Damasku. Grad Antakya nalazi se na jugu Turske, uz sirijsku granicu.

Demonstranti su uzvikivali ime sirijskog predsjednika pozivajući ga da ostane snažan i odupre se svakom međunarodnom pritisku na Damask, prenosi Press Tv.
Znak potpore dolazi samo nekoliko dana nakon što je UN-ova generalna skupština donijela rezoluciju kojom se podupire plan Arapske Lige.
Povodom te simbolične rezolucije sirijski ambasador pri UN-u, Bashar Jaafari, poručio je kako bi Ujedinjeni Narodi mogli biti “iskorišteni od strane pojedinih članica kao zaklon putem kojeg se dovode naoružane terorističke skupine u Siriju”.

BBC najnovije snimke – tenkovi sirijske vojske na ulicama grada HomsU isto vrijeme u Siriji i dalje traje ofenziva vojske protiv pobunjenika u gradu Homs. Kako prenosi BBC, sirijska vojska je ušla u grad i priprema se za konačni obračun s nekoliko predgrađa koja su još uvijek u rukama pobunjenika.
Današnja BBC reportaža opisuje ulazak tenkova u Homs kao “zastrašujući prizor za stanovnike zarobljene u gradu Homs”.

BBC najnovije snimke – odmah za tenkovima u grad Homs ulazi i pješadijaS takvim konstatacijama se ne bi složila sirijska vlada, ali ni velik broj stanovnika koji tvrde kako su stanovnici u gradu Homs zaista “zarobljeni”, ali od strane pobunjeničkih elemenata.

Sve veći broj medija potvrđuje navode kako teroristička organizacija Al Qaeda direktno surađuje s pobunjenicima unutar Sirije. Čak i američka konzervativna TV postaja FOX NEWS objavila je opširan tekst naslova “Utjecaj Al Qaeda-e komplicira američki pristup po pitanju Sirije”.
Američki examiner.com piše “SAD su se po pitanju Sirije našle na istoj strani kao i Al Qaeda”.

“Al-Qaeda, SAD i Britanija na istoj strani”

Kolumnist britanskog lista The Telegraph, Peter Oborne, je u svojoj jučerašnjoj kolumni zapisao:

“Kada su dvije auto-bombe ubile gotovo 50 civila u samom srcu sirijskog glavnog grada neposredno prije Božića prošle godine, mi na zapadu smo odmah odbacili navode sirijske televizije koja je još tada javila kako su napad izveli članovi terorističke skupine al-Qaeda.
Jednostavno smo razmišljali na način da smo više vjerovali sirijskim pobunjenicima koji su odmah rekli kako napad nema veze s nikakvom terorističkom skupinom već da se radi o činu sirijske vlade koja na ovaj način želi pridobiti međunarodne simpatije.

No ipak, sve sumnje prekinute su prošlog tjedna nakon što je direktor američkih tajnih službi, James Clapper, objavio pred Senatom kako su eksplozije u Damasku “imale sve znakove al-Qaeda napada”.

Dakle – službeno je. Al-Qaeda je postala saveznik Britanije i SAD-a u našem nastojanju da svrgnemo sirijski režim”.
advance.hr

Odgovori

Skip to content