Tradicionalisti: „Ne zatvaramo vrata dijalogu sa Svetom Stolicom“

Svećeničko bratstvo svetog Pija X. nema nikakvu namjeru zatvoriti vrata dijalogu koji je u tijeku sa Svetom Stolicom. Naprotiv – rekao je u svojoj propovijedi mons. Bernard Fellay, poglavar Bratstva – naša je dužnost kucati na vrata, a ne moliti da uđemo (jer mi smo već unutra), već moliti da se obrate, kako bi promijenili stav prema nama i vratili se onome što Crkvu čini Crkvom.

Na službenim se web stranicama Bratstva čude kako su iz „homilije mons. Bernarda Fellaya od 2. veljače na blagdan Svijećnice u bogosloviji Svetog Tome Akvinskog u Winoni u Sjedinjenim Američkim Državama namjerno uzeti samo neki izvodi iz kojih bi se moglo zaključiti da nagovješćuju zatvaranje vrata dijalogu sa Svetom Stolicom“.

Mons. Fellay nije nikada rekao „nećemo nikada potpisati dogovor sa Svetom Stolicom“, naprotiv, Bratstvo je spremno potpisati ispovijed vjere i zakletvu vjernosti Papi, ali ne i zakletvu vjernosti nauku o ekumenizmu i vjerskoj slobodi. Stoga se članci o „ne“ prijedlogu Vatikana moraju smatrati kao očiti čin nekorektne informacije začinjene uvijek istom retorikom ultratradicionalista – piše u komentaru na web stranici Bratstva uz cjelovito objavljenu propovijed mons. Fellaya.

Priredio Marijo Udina/Bitno.net 

Odgovori

Skip to content