Vitali Klitschko nakon 12 runda uspješno obranio titulu prvaka

Vitali Klitschko, vladar teške kategorije prema WBC verziji uspio je još jednom uspješno obraniti titulu prvaka  Jednoglasnom odlukom sudaca Vitalij Klitshcko je pobjedio Derecka Chisoru.

Nakon meča se nastavljaju tenzije, došlo je do laganog naguravanja.

Wladimir Klitschko je došao prije samog meča došao do svlačionice Derecka Chisore i tražio pregled bandaža Derecka Chisore. Tenzije su na maksimumu zbog jučerašnjeg nastupa Chisore na vaganju kada je ošamario Klitschka.

Pjesma na koju je htio izaći Dereck Chisora, LL COlla J’s “Mama Said Knock you out” zabranjena je, a Chisora je zaprijetio da neće izaći u ring.

Michael Buffer je prozvao dvojicu boraca koji su izašli na svoje pjesme. Klitschko je izašao na Hell’s Bells s prilagođenim zvukom odzvanjanja zvona. Publika u areni izgleda dosta na elektrezirana kako su borci ulazili u ring.

Najavljivač je predstavio boksače u ringu.

Nevjerojano je to da je Dereck Chisora prije samog počekta meča, brata Vitalija KLitschka pljunio s vodom iz usta na sredini ringa.

U prvoj rundi Vitalij drži sredinu ringa, s druge strane Dereck hrabro ide prema naprijed. U prvih par trenutaka Derecku je sjeo desni preko ruke, koji i nije baš najpravilniji ali se računa kao pogodak. Klitshcko u prvoj rundi pokazuje laganu defanzivu što nije bio slučaj u prošlim borbama.

Dereck Chisora je s nekoliko jednostanih eskivaža izbjegao nekoliko dobrih udaraca Klitschka. Vitalij se ne snalazi baš u kretanju, ali je ispucao jaki desni direkt koji je pogodio Chisoru. U drugoj rundi Klitscko je uspio pogoditi nekoliko dobrih desnih direkata.

U trećoj rundi Chisora radi veće eskivaže, također ulazi u klinč, ide prema naprijed. Chisora je tijekom cijele runde napadao, pokušavao izmoriti KLitschka. U takvom jednom napadu je dobio još jedan desni direkt.

U četvrtoj rundi zatišje, Chisora ide prema naprijed, traži svoju priliku. Dereck u ovoj borbi pokušava s lucky punchem završiti borbu. U svakoj rundi ispuca nekoliko žestokih udaraca ne bi li jednom od njih pogodio Klitschka i srušio ga na pod.

U svakoj rundi Dereck želi voditi glavnu riječ u meču pa tako hita prema naprijed. Dosad Dereck Chisora je sasvim ono suprotno od onoga što se od njega očekivalo s obzirom na njegove dosadašnje borbe i rezultate. Klitschko u ovoj rundi ispucava nekoliko zanimljivih udraca. S lijevom rukom pokušava zaustaviti kretnje Chisore a zatim desnom traži put do njegove glave.

Vitalij je šestoj rundi dobio teški udarac zbog kojeg se činio pomalo uzdrman. Dereck Chisora ide konstantno naprijed, traži prliku ali ga Klitschko pogađa. Ovu rundu bismo mogli proglasiti neriješenom.

Već u prvim sekundama sedme runde Dereck Chisora kreće borbeno prema naprijed, sve češće pogađa Klitschka, dok se Ukrajinac sve češće povlači prema defanzivi. U ovoj rundi Dereck je u jednom trenutku počeo izlaziti prema nazad, pokušao navući Klitschka. Klitschko je skupio energije i ispucao nekoliko dobrih udaraca koji su sjeli na Chisorinu glavu.

U osmoj rundi boksači pokazuju čari boksa, obojica ulaze u izmjene udaraca.

U devetoj rundi boksači izgledaju pomalo izmoreni. sve je manje udaraca. I ovoj rundi boksači su malo zatihnuli. Pred kraj runde Klitschko vođen navijanjem ispucava nekoliko dobrih udaraca.

U desetoj rundi Dereck radi nešto malo eskivaža, Klitschko zadaje više udaraca. Na kraju runde Dereck Chisora je imao dva dobra direkta.

U jednaestoj rundi Klitschko se razboksao. U ovom trenutku vodi na sudačkim listama. Dereck i dalje ide prema svom planu, prema naprijed, ali nažalost ne pogađa niti jedan značajniji udarac koji bi mogao ugroziti starijeg Klitschka.

Zadnja runda

Klitschko i Chisora se na početku rukuju. Dereck Chisora je krenuo svom snagom, ali nema pogotka. KLitschkov kut je na nogama, čeka završetak borbe. Publika je tijekom posljednje runde bodrila i zazivala Vitalija. Svakako pohvala Chisori koji je pokazao veliko srce boksača.

croring.com

Odgovori

Skip to content