Pokvarenjaci za nedjelju traže rutu suprotnu od procesije slavlja Svetog Dujma

Ugledni splitski novinar i član Stožera za obranu Rive Joško Čelan smatra kako postoji velika mogućnost da  bi se tijekom ovogodišnjeg “Pridea” mogao dogoditi “još veći kraval nego lani”.

– Nadam se da će sve proći mirno ali.. Gledajte, nemam iluzija da znam kako narod misli, pa i lani sam mislio da će sve proći mirno pa vidite šta je bilo, procjenjuje staloženo Čelan.

>>Napeto u Splitu: Stožer za obranu Rive odlučan – Kontra i Iskorak traže uhićenja

Kritičan je prema načinu na koji organizatori, zajedno s vladajućom strukturom i medijima, provode teror nad svima onima koji drugačije razmišljaju, dovodeći tako situaciju do ključanja.

-Organizatori parade samo potpaljuju vatru i razumljivo je da se normalnim građanima to ne sviđa, pa se bojim da bi se u nedjelju mogao dogoditi još veći kraval nego lani. Ova zadnja provokacija sa ukrašavanjem klupa u dugine boje je po meni očekivana, oni samo rade svoj posao, a još uz to iza njih stoje i državne institucije. Naša udruga ne može parirati nekome tko iza sebe osim institucija ima i većinu medija koji po nalogu pljuju na nas i naše inicijative. Gdje je tu demokracija? Ja ću osobno ovih dana podići tužbe protiv nekih novinara iz Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije zbog vrijeđanja i govora mržnje, poručuje Čelan.

Za izjave ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da će policija osiguravati rutu do Rive kaže da su protuzakonite i žalosne.

– Takvim postupcima krši se zakon i uzurpira pravo lokalne vlasti koja je donijela odluku da ta parada završava na Prokurativima. Ti pederi, homosekcualci, ne želim ih zvati gayevima jer je to engleska riječ, žele simbolično osvojiti grad. Po njima bi mi u svojoj kući uskoro postali podstanari, tvrdi Čelan.

Na koncu, Čelan otkriva i jednu zanimljivost vezanu za rutu splitske parade pedera.

– Pederi za svoju paradu traže rutu koja je obratna od procesije slavlja Svetog Dujma, pa time sami pokazuju da su đavolja djeca, zaključuje Čelan.

R.H.

Odgovori

Skip to content