Veliki šok u SAD-u: GMO trava mutirala i masovno ubila krave u Teksasu

Elgin/Teksas – Misteriozna masovna smrt životinja povezana je sa GMO travom (Gentički modificirani organizam). U tijeku je hitna istraga.

Preliminarni rezultati ispitivanja okrivljuju travu koju su pojele krave pa se nakon toga razboljele, izvještava CBS News.

Krave se usmrtile prije nekoliko tjedana na ranču veličine od 80 rala u vlasništvu Jerrya Abela u Elginu, istočno od Austina.

Abel je rekao: “Travu koristimo već 15 godina i odlićno je izgledala. Imala je puno lišća i velik udio proteina, jednostavno savršena.”
Trava je genetski modificirana vrsta “Bermude” isto poznata kao “Tifton 85”.

Prije tri tjedna, goveda je jednostavno uživala u svježoj travi, kada nešto pođe užasno u krivi smjer.

“Kad je neko od nas prvi put čuo viku stoke, mislio je da jedna krava nosi tele ili tako nešto”, rekao je Abel. “Ali, kad je uočio, da gotovo svi volovi leže po podu, brzo je skužio da je situacija jako ozbiljna. Neki su bili već mrtvi, a ostali su već bili u grčevima. Unutar nekoliko  sati, 15 od svega 18 njih je umrlo.”

“To je bilo vrlo traumatično za mene, jer apsolutno ništa nisam mogao učiniti. Bilo je očito da su već bili pri samom kraju”, priča Abel.

Preliminarni testovi pokazali su da je trava tipa Tifton 85, koja se tu koristila već godinama, odjednom počela proizvoditi otrovni plin cijanid pa trovao stoku.

Što još više zabrinjava: Drugi farmeri su testirali svoju Tifton 85 travu. Nekoliko od njih otkrili su da su njihova polja također kontaminirani i sadrže cijanid, ali još ni jedna krava nije umrla.

Znanstvenici američkog ministarstva poljoprivrede trenutno seciraju travu kako bi se utvrdile neke čudne i neočekivane mutacije.

>>Valerije Vrček: U Hrvatskoj se okupljaju GMO-dušobrižnici koji prijete neprosvijećenoj naciji
>>Valerije Vrček: Svjetski proizvođači pesticida i njihovi lobisti u Hrvatskoj provociraju kolaps ekološkog sustava
>>Kolumna – Valerije Vrček: Bit ćete kao bogovi

Na potezu je hrvatska Vlada koja hitno treba zabraniti kompletan katalog GMO proizvoda u Hrvatskoj, kako bi se zaštitio ovaj prostor od ovakvih mutacija!
>>Peticiju protiv primjene GMO-a u Hrvatskoj potpisalo preko tisuću ljudi  

{youtube}O1X5g6lNfcM{/youtube}

{youtube}rnh2nEu8GT0{/youtube}

{youtube}DqoEMO-ulq8{/youtube}

(MB/Hrsvijet)

Odgovori

Skip to content