Iran optužio SAD da koristi Teslinu genijalnost za izazivanje najveće suše u posljednjih 40 godina

Tvrd orah Ahmadinejad raskrinkava američko tajno oružje Prema riječima iranskog potpredsjednika i direktora vladina ureda za kulturno nasljeđe i turizam Hassana Mousavija, Zapad protiv Islamske republike vodi ‘meki rat’ korištenjem nove tehnologije kojom može utjecati na vremenske uvjete

Photo:Flickr/Daniella Zalcman
Velike suše koje su ove godine pogodile južna područja Irana vlada u Teheranu smatra novom velikom zavjerom Zapada protiv njihove zemlje. Prema riječima iranskog potpredsjednika i direktora vladina ureda za kulturno nasljeđe i turizam Hassana Mousavija, Zapad protiv Islamske republike vodi ‘meki rat’ korištenjem nove tehnologije kojom može utjecati na vremenske uvjete, u ovom slučaju na izazivanje dugotrajnih sušnih razdoblja s ciljem destabilizacije zemlje. Govoreći na svečanosti imenovanja novog predsjednika državne agencije za meteorologiju Mousavi je rekao kako su mu ‘sumnjive suše u južnim dijelovima zemlje’.

Mousavi nije prvi iranski dužnosnik koji je optužio Zapad da koristi nove tehnologije za manipuliranje vremenskim uvjetima. U svibnju 2011. iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad rekao je da Zapad koristi ‘specijalnu opremu’ kojom sprječava da kišni oblaci stignu do zemalja u regiji, uključujući Iran. Pozivajući se na navodno pouzdana izvješća o klimi, Ahmadinejad je tada optužio Europljane da koriste posebnu opremu kojom mogu izazvati prisilno pražnjenje kišnih oblaka prije nego stignu do zemalja u regiji, uključujući i Iran. Tom prilikom, Ahmadinejad se pozvao na članak jednog ‘zapadnog političara’, kojeg nije imenovao, u kojem se ‘predviđaju suše u područjima od Turske i Irana do istočne Azije u idućih trideset godina’. Cilj ove ‘zavjere’ je, prema Ahmadinejadu, oslabiti Islamsku Republiku i spriječiti njen ekonomski i znanstveni razvitak, razoriti nacionalno jedinstvo, neovisnost, politički establihsment, kulturu i međunarodni položaj. Agencija AFP podsjeća kako su suše u južnim područjima Irana učestale posljednjih godina, a ova posljednja, najveća od 1964. godine, praćena je i snažnim pješčanim olujama koje su pogodile nekoliko gradova otežavši život više od 37 milijuna ljudi, što je više od polovice iranskog stanovništva. Suša je već nanijela velike štete iranskoj proizvodnji pšenice i ostalih poljoprivrednih proizvoda i potaknula proces širenja pustinjskih područja.

 

HAARP je od 2007. već postao integralnim dijelom militarizacije svemira

Tajni rat SAD-a i Izraela protiv Irana već je započeo, a pritisak u vidu gomilanja ratnih brodova u Perzijskom zaljevu i Hormuškom tjesnacu, samo je njegov vidljivi dio, uključujući seriju nekonvencionalnih napada, od računalnog crva Stuxnet, koji je odgodio početak rada iranske nuklearne elektrane u Bushehru, do serije atentata na iranske nuklearne znanstvenike u Iranu. U tom kontekstu, ne treba isključiti niti korištenje tajnih tehnologija poput manipulacije vremenskim uvjetima. Osim iranskih znanstvenika, u ovaj oblik ratovanja vremenskim prilikama uvjereni su brojni teoretičari zavjera, a u prilog im idu i neke izjave iz vrha američke vojske. Pentagon je svojevremeno priznao kako radi na razvoju ratovanja vremenskim prilikama protiv neprijatelja SAD-a.Prije sedam godina američki vojni dužnosnici rekli su kako ”imaju sposobnost proizvodnje oborina, magle i oluja na zemlji ili modificiranja vremenskih uvjeta” te da je ”proizvodnja umjetnog vremena dio integriranog sklopa novih tehnologija”.

Prema navodima portala The Ecologist, posvećenog klimatskim promjenama i novim tehnologijama, američka vojska ‘potiče modifikacije u ionosferi” korištenjem Programa istraživanja visokih frekvencija polarne svjetlosti, poznatijeg pod kraticom HAARP. Taj sustav, koji se prema nekim autorima temelji na učenju Nikole Tesle o mogućnosti slanja eksplozivnih elektromagnetskih impulsa iz jednog centra na bilo koju udaljenost, potpuno je operativan i u mnogočemu nadmašuje postojeće konvencionalne i strateške sustave naoružanja. Prema službenim objašnjenjima HAARP je namijenjen proučavanju procesa u ionosferi pod prirodnim utjecajem Sunca te utjecaja ionosfere na radio komunikaciju. Iako čvrstih dokaza da se HAARP danas koristi u vojne svrhe još nema, neki dokumenti američkih zračnih snaga upućuju na zaključak da je HAARP od 2007. već postao integralnim dijelom militarizacije svemira. Teoretičari zavjera upravo ovaj sustav dovode u vezu sa sve češćom pojavom tzv. chemtrailsa, velike mreže bijelih tragova iza zrakoplova koji dugo ostaju na nebu i utječu na vremenske prilike.

Portal Infowars navodi riječi mornaričkog fizičara Bena Livingstona da je Pentagon koristio tehnike vremenskog ratovanja već u Vijetnamskom ratu. Prema njegovim riječima kontrola uragana postala je nacionalnim prioritetom američkih vlada od šezdesetih godina prošloga stoljeća. Još snažniji dokaz dao je bivši američki ministar obrane William Cohen na konferenciji o Terorizmu i oružju za masovno uništenje u travnju 1997. rekavši da vlade provode jednu vrstu eko-terorizma bilo da daljinski upravljaju klimom, izazivaju potrese, vulkanske erupcije koristeći elektromagnetske valove”.

Peking bi mogao svom štićeniku ”posuditi” koji oblak

Prema riječima akademika Vladimira Paara, koji je za portal Dnevno komentirao iranske optužbe, danas u svijetu postoje tehnologije pomoću kojih je moguće izvesti vremenske modifikacije, no one nisu sposobne djelovati na velikoj skali, ali mogu lokalno, na području grada ili regije. Te tehnologije, međutim, dio su rada šire znanstvene zajednice, a ne vojnih tijela, u svrhu istraživanja i sprječavanja klimatskih promjena. Aktualne klimatske promjene na zemlji, uključujući velike suše i poplave, prema riječima akademika Paara, rezultat su promjene aktivnosti Sunca uslijed kojih dolazi do slabljenja magnetskog polja koje štiti i Sunce i Zemlju od utjecaja kozmičkih zraka. Kada se to poremeti, poremeti se i klima na Zemlji i to bi moglo potrajati još 10 godina, rekao je Paar.

Manipulaciji vremenskih uvjeta ozbiljno se posvetila i Kina, koja je svoja dostignuća prezentirala na Olimpijskim igrama u Pekingu prije četiri godine sijanjem srebrnog jodida i stvaranjem umjetnih kišnih oblaka kako bi smanjila velike količine smoga koje su prijetile Igrama. Kina je prošle godine donijela i petogodišnji plan kojim je predviđeno povećanje padalina u zemlji za deset posto. Program pod nazivom ”Vremenska intervencija” uključuje izgradnju pet regionalnih centara za umjetnu promjenu vremena s ciljem povećanja kiše i snijega primjenom iste metode kojom su stvarani oblaci iznad Pekinga. Nije isključeno da uskoro Peking, kao zaštitnik Irana u aktualnom sporu sa Zapadom, pomogne svom štićeniku i ”posudi” mu koji oblak kako bi prevladao sušno razdoblje. Kako je najavljeno, umjetni oblaci i kiša iznad umjetnog britanskog sela na stadionu bit će sastavni dio svečanosti otvorenja na OI u Londonu 27. srpnja.

Marinko Bobanović|dnevno |The Ecologist | infowars

Odgovori

Skip to content