AKO SRBI KOJI SU PRIHVATILI HRVATSKU KAO SVOJU DOMOVINU U NEDJELJU NE BUDU U KNINU ONDA NEKA ZAŠUTE

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) ogorčena je što ni ove godine na središnje obilježavanje Vojno-redarstvene akcije Oluja

u Knin neće doći predstavnici Srpskog narodnog vijeća, a poglavito njezin predsjednik Milorad Pupovac.

Naime, Srbi koji žive i rade u našoj državi, koji su prihvatili Hrvatsku kao svoju domovinu, trebali bi se pojaviti u Kninu, te odati počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskih braniteljima, tim prije jer su im baš oni omogućili da mirno i dostojanstveno nastave život diljem hrvatske Domovine, od Knina, Gospića, pa do Vukovara. Osim toga, 5. kolovoza je i Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, pa Srbi koji su, još jednom ističemo, Hrvatsku prihvatili kao svoju domovinu, trebali bi poštivati ovaj najveći blagdan, ali na način da njihova delegacija budu nazočna na svečanosti, da nose hrvatsku zastavu, te da polože vijence i zapale svijeće za sve poginule branitelje i stvaratelje hrvatske države. To poglavito važi za Milorada Pupovca, koji se neprestano „zalaže“ da se svaki ratni zločin procesuira, a krivci kazne. U Oluji je poginulo 174 hrvatska branitelja, a veliki broj je ranjen. Nije li samo taj podatak dovoljan razlog da se Srbi koji žive u Hrvatskoj poklone tim junacima, te da zatraže da se pronađu krivci i osude oni koji su ih ubili ili učinili teškim invalidima, samo zato što su branili svoje i što su bili Hrvati, i to u akciji koja je bila legitimna i, kako netko dobro reče, čista kao suza?

Ako se Srbi koji žive u Hrvatskoj ni 17. godina od početka Oluje ne pojave ove godine u Kninu, a neće se pojaviti, i ne iskažu svoju zahvalnost, to neće biti ništa drugo nego još jedna jeftina demagogija raznih Pupovca, koji se tobože bore za mir i pravdu, a nemaju snage, želje ni volje zapaliti ni jednu jedinu svijeću za one hrvatske branitelje koji su bili – prvi kad je trebalo!

Na taj način ponovno će iskazati ono što i sami znamo – oni „vole“ Hrvatsku, ali ipak im je draža Srbija.

Zanimljivo će biti vidjeti i reakciju Europske unije na taj njihov potez, hoće li ih netko i od njih upitati: što vam znači i je li vam uopće nešto znači obilježavanje velikog, najvećeg hrvatskog blagdana, ili će se jednostavno, kao i obično, oglušiti, kao „znaju Srbi koji su Hrvatsku prihvatili kao svoju domovinu, što čine?“

I još nešto: hoće li u službenom dijelu obilježavanja Oluje u Kninu sudjelovati i predstavnici Saveza antifašista Hrvatske na čelu sa Stjepanom Mesićem, koji svako malo s kapama s crvenom petokrakom zvijezdom obilaze spomen obilježja iz II. svjetskog rata, i također se bore da ni jedan ratni zločin ne ostane nekažnjen?

Ako ih neće, a neće ih biti u nedjelju u Kninu, onda neka već jednom prestanu „prodavati maglu“, i neka zašute – za sva vremena!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskoga rata Podravke(UBIUDR)

UBIUDR Podravke/braniteljski-portal.hr

Odgovori

Skip to content